News Flash:

Cum sa faci paine neagra

23 Ianuarie 2012
2268 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine neagra1
Ingrediente:

230 gr faina neagra
75 gr seminte (susan, mac, seminte de floarea-soarelui)
7 gr drojdie
1 lingura ulei de masline
1 lingura miere
aprox. 300 ml apa calduta

Mod de preparare:


Punem intr-un vas adanc 200 gr faina, drojdia o inmuiem cu putina apa calduta, 1 varf de sare si un varf de zahar, 1 lingura miere, uleiul, amestecam bine si turnam in faina. Adaugam si semintele, si amestecam bine, mai adaugam apa si faina atat cat sa rezulte un aluat care curge.
Ungem tava de copt cu ulei si presaram cu faina. Punem aluatul in ea, si lasam sa creasca langa o sursa de caldura cca 40-50 min, cat sa-si tripleze volumul. Dupa ce a crescut, mai presaram cateva seminte deasupra si dam la cuptor pana se rumeneste.
Din cantitatile de mai sus rezulta o paine.
Painea neagra din imagini a fost pregatita de Dia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Paine_neagra2.JPG
faina neagra seminte susan mac drojdie miere apa painea neagra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2325 viz    0 com
2277 viz    0 com
1680 viz    0 com
2647 viz    0 com
4460 viz    0 com
2078 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1545 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019047 (s)