News Flash:

Cum sa faci paine - FOTO

25 Ianuarie 2012
2182 Vizualizari | 0 Comentarii
Paine
Ingrediente:

1 1/2 lingurita de drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
1 lingura zahar
350 ml apa calduta
500 gr faina alba
1-2 lingurita sare

Mod de preparare:

Ungeti o tava de chec cu unt. Intr-un castronel puneti drojdia, zaharul si putina apa calduta, amestecati bine, lasati sa creasca 10 minute pana face bulbuci. Cerneti faina si sarea intr-un castron incapator. Faceti o gaura in mijloc si turnati amestecul din castronel si apa ramasa. Cerneti faina si sarea intr-un castron incapator. Faceti o gaura in mijloc si turnati amestecul din castronel si apa ramasa. Framantati aluatul pe o planseta presarata cu faina timp de 10 min. Puneti aluatul din nou in bol, acoperiti cu un prosop de bucatarie si lasati sa creasca timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Preincalziti cuptorul la 220 de grade. Cu delicatete impingeti aluatul cu pumnul, ca sa inlaturati bulele mari de aer din aluat. Apoi "masati-l" usor pt cateva minute, pe aceeasi planseta de lucru presarata cu faina. Dati forma aluatului si puneti-l in tava. Acoperiti-l cu un prosop de bucatarie si lasa-ti painea sa creasca timp de 30 min. Coaceti paine 30 min. Lasati-o sa se raceasca inainte de a o taia.
Daca vreti sa faceti chifle impartiti aluatul in 8 parti si apoi formati mingiute de aluat pe care le lasati la crescut. Inainte de a le da la cuptor ungeti-le cu putin lapte si presarati seminte.
Paine pregatita de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Paine2
drojdie uscata zahar apa faina alba sare paine
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1328 viz    0 com
2883 viz    0 com
1667 viz    0 com
1890 viz    0 com
2243 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1855 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028035 (s)