News Flash:

Cum sa faci o paine gustoasa si cu crusta aurie

15 Martie 2017
1666 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g faina
200 ml apa
12,5 g drojdie proaspata (1/2 pachetel)
2 lingurite zahar
1 lingurita sare
4 linguri ulei
ulei de masline pt. uns tava

Mod de preparare:

Apa am incalzit-o putin. Drojdia am amestecat-o cu zaharul si am omogenizat pana drojdia s-a inmuiat, iar zaharul s-a topit. Am adaugat un pic de apa calduta.
Faina am amestecat-o cu apa, turnand cate putin si amestecand cu o lingura de lemn. Am adaugat sarea si am amestecat.

Uleiul l-am omogenizat treptat. Am adaugat si drojdia si am framantat cca 10 minute. Am acoperit vasul in care am framantat, cu o folie si am lasat la crescut 30 min.
Cand aluatul si-a dublat volumul, am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa bine cu ulei de masline.
Am mai lasat la crescut 20 min.

Cand aluatul a crescut l-am udat cu apa si am presarat faina. Apoi am dat la cuptorul preincalzit ptr 45 min, la 200 grade.
Am pornit grillul si am lasat cateva minute pana la prins o culoare frumoasa. Pentru a se pastra frageda, am infasurat painica intr-un prosop.

sursa: sim0na-world
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete paine aluat paine crusta paine
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013962 (s)