News Flash:

Cum sa faci o paine dulce cu iaurt

8 Februarie 2012
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
Pregateste o paine dulce cu iaurt
Ingrediente:

2 oua separate
150 g iaurt grecesc
110 g unt moale
coaja rasa de la o lamaie
90 g faina de migdale
40 ml lapte
130 g zahar
2 g faina

Pentru glazura:

2 lingurite de unt topit
200 g zahar pudra
sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Prima data ungem cu putin unt o tava de cozonac si incingem cuptorul la 180 grade. Apoi batem untul cu zahar cu ajutorul unui mixer electric si punem pe rand galbenusurile. Amestecam iaurtul cu laptele intr-un bol, iar apoi compozitia din galbenusuri cu cea de iaurt si cu faina si faina de migdale. Cu un mixer se bat albusurile spuma. Incorporam spuma de albusuri in aluatul obtinut si turnam compozitia in tava pregatita si se baga la cuptor timp 45 de minute. Se reduce apoi temeratura la 160 grade si se mai lasa 15 minute. Lasam painea sa se raceasca complet.
In acest timp pregatim glazura. Amestecam sucul de lamaie cu zaharul pudra si cu untul si se freaca cu o lingura de lemn pana cand obtinem o crema fina. Turnam glazura peste paine si servim.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua iaurt grecesc unt lapte zahar faina zahar pudra crema paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1636 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014997 (s)