News Flash:

Cum sa faci mancare cu ardei iute

2 Decembrie 2013
1118 Vizualizari | 0 Comentarii
Un ingredient atat de apreciat in bucataria mexicana, ardeiul iute are si el secretele lui. In anumite combinatii poate deveni irezistibil chiar si pentru cei care nu adora mancarea picanta.

Ardeii iuti pot face minuni atunci cand sunt alaturati ingredientelor potrivite. Iata cele mai bune combinatii.

Ardei iute si usturoi. Ai sa gasesti aceasta combinatie in Aglio olio, un ulei aromat pentru paste. Italienii il pregatesc in propria bucatarie cu cele doua ingredinete. In uleiul incins adauga usturoi (intreg sau zdrobit), apoi fulgi de ardei iute uscati. Se prajesc impreuna pana cand dau aroma uleiului. In acelasi ulei vor tavali o portie zadravana de spaghete proaspat fierte si vor presara deasupra patrunjel si parmezan.

Ardei iute si coriandru. Este combinatia cea mai frecvent utilizata in bucataria mexicana. O vei gasi in atat de apreciatul guacamole

Ardei iute si piper
. Daca credeai ca doar unul din ingrediente este suficient pentru ca mancarea sa fie picanta, vei vedea ca impreuna dau si mai bine in farfurie. Desi ambele fac parte din aceasi familie de plante, piperul nu se poate lauda cu capsaicina, acel compus care da iuteala ardeiului.

Poti incerca aceasta combinatie intr-un fel de mancare indian. Ardei grasi umpluti cu un amestec de cartofi, ceapa calita, ardei iute si piper. Ardeii astfel umpluti se gatesc la cuptor in jur de 40 de minute la 180C.

Ardei iute si cartof. Gandeste-te cat de populara e combinatia de cartofi copti cu paprika, in bucataria germana sau in cea maghiara.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1708 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023761 (s)