News Flash:

Cum sa faci mamaliga

27 Ianuarie 2012
3037 Vizualizari | 0 Comentarii
Mamaliga
Ingrediente:

faina de malai
apa
sare

Mod de preparare:

Punem apa la fiert, adaugam un pic de sare. Cand incepe sa clocoteasca, micsoram focul, luam faina de malai cu mana si usor lasam sa se scurga in oala cu apa. Repede mai luam un pumn de faina si procedam la fel. Si uite asa construim o movila de faina de malai. Lasam sa fiarba 40 de minute, apoi strecuram cu grija apa intr-un castron, lasand putina si in oala. Cu o lingura de lemn amestecam bine bine mamaliga, adaugand cate putin apa fierbinte, pana ajunge la consistenta care o dorim. Apoi inmuiem lingura de lemn in apa din castron si apasam pe mamaliga de jur imprejur dandu-i o forma  rotunda. Luam oala o punem pe foc din nou, miscam energic intr-o parte si in alta si dintr-o miscare rasturnam mamaliga pe un fund de lemn.
Mamaliga pregatita de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

apa sare mamaliga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1605 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030140 (s)