News Flash:

Cum sa faci kurtos kalacs acasa, din 6 ingrediente, fara forme speciale

17 Octombrie 2016
25422 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

800 gr faina
30 gr drojdie
120 gr unt topit
330 ml lapte caldut
50 gr zahar
3 oua

Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia in putina lapte caldut. Las-o deoparte in jur de 10 minute.
2. Cerne faina intr-un lighean, fa o gaura in mijloc si pune drojdia dizolvata. Amesteca bine, apoi toarna restul de lapte. Omogenizeaza.
3. Acopera ligheanul cu o carpa si lasa-l intr-un loc caldut vreo 15 minute.
4. Intre timp mixeaza ouale cu untul topit si cu zaharul.
5. Toarna mixul peste aluat si framanta bine. Acopera-l iarasi si lasa-l tot intr-un loc caldut, dar de data aceasta pentru circa o ora.
6. Inveleste cateva doze de bere goale cu folie de aluminiu si unge-le cu putin unt.
7. Intinde aluatul intr-o foaie mai subtire si taie fasii.
8. Ruleaza fiecare fasie pe cate o cutie "tapetata" cu folie de aluminiu.
9. Pune cutiile pe gratar, in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
10. Dupa 10 minute scoate cutiile, unge fiecare fasie iar cu unt topit, da-o prin zahar si bag-o inapoi. Zaharul se va carameliza.
Optional, poti "tavali" cutiile si prin scortisoara sau nuca.
La final, lasa totul la racit. Apoi loveste capatul cutiilor de bere cu ceva tare. Vor aluneca usor.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

kurtos kalacs kurtos aluat kurtos zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1482 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018152 (s)