News Flash:

Cum sa faci frisca din smantana, in propria bucatarie

10 Ianuarie 2012
20781 Vizualizari | 0 Comentarii
Frisca de casa
Ingrediente:

 o cutie de smantana (grasa sau lichida)
 1 lingura zahar tos
 zahar pudra dupa gust
 (optional) esenta de vanilie, portocala etc.
 
Ustensile:

 castron
 un tel mare sau un mixer

Mod de preparare:

Pentru o reusita sigura, smantana pentru frisca de casa trebuie sa fie cu cat mai grasa. Pentru a fi batuta cum trebuie, smantana trebuie sa fie rece. E de preferat sa stea in frigider peste noapte, dar cred ca ii ajung si cateva ore. Ustensilele pentru facut frisca, de asemenea, trebuie sa fie reci – adica telul manual sau cel de la mixer si castronul de mixer puse in frigider (sau congelator, daca e loc) pentru 15-20 de minute.

Pentru un efect optim, pune castronul cu smantana deasupra unui castron mai mare, cu apa si cuburi de gheata. Toarna smantana in castronul racit, presara lingura de zahar tos peste ea si bate cu mixerul 30 secunde la prima treapta de viteza. Schimba viteza cu una mai mare (treapta 2 sau 3) si bate smantana pana se intareste. Initial, smantana va face bule, iar dupa cateva minute se va intari din ce in ce mai mult, ramanand fixata pe tel. In functie de marimea telului, procesul poate dura si 10 minute, asa ca foloseste unul cu diametrul mai mare.

Inainte sa se intareasca (dupa 3-4 minute de batut), poti adauga zaharul pudra, dupa gust si esenta. Ideal ar fi sa se consume in cateva ore de cand a fost facuta, dar se pastreaza si pentru a doua zi.

sursa reteta si fotografie: Frisca din smantana
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

smantana zahar tos zahar pudra portocala castron tel mixer rece frigider
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1892 viz    0 com
3529 viz    1 com
2469 viz    0 com
11900 viz    0 com
15345 viz    0 com
4119 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1564 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019866 (s)