News Flash:

Cum sa faci cuburi de gheata cu diverse arome?

15 Iulie 2014
1888 Vizualizari | 0 Comentarii
Cuburile de gheata au fost ridicate de unii barmani la rangul de "accesorii" pentru bauturi, iar de bucatari, in ingrediente secrete ale mancarurilor. Transforma banalele cuburi de gheata din apa in ingrediente secrete pentru bauturile si preparatele tale de vara. Iata cateva idei creative de a le prepara in acest sezon!

1. Cuburi de vin
Te-ai gandit vreodata sa transformi vinul ramas de la un party sau de la cina in cuburi de gheata? Este o idee grozava de a refolosi vinul si de a oferi o savoare aparte unor bauturi precum sangria sau cocktailuri fructate preparate in casa. Poti adauga cuburile de vin si in supe sau sosuri inedite pentru paste.

2. Cuburi picante
Esti fan Bloody Mary? Atunci asigura-ti rezerva de cuburi de gheata preparate dintr-un amestec de hrean ras cu sos picant si felii de ardei iute, toate diluate cu putina apa. Foloseste cuburile picante si in sosuri pentru fripturi sau paste ori in sucuri detoxifiante.

 3. Cuburi cu flori comestibile
Pune frunze comestibile pe fundul tavitei, umple-o cu apa si bag-o la congelator, apoi aromatizeaza-ti apa plata, sucurile de fructe sau vinul ori cocktailurile cu ele.

4. Cuburi din ceai
Prepara ceai verde, negru sau de fructe, congeleaza-l si apoi foloseste-l in diverse baturi spectaculoase de vara. Cuburile din ceai pot fi adaugate si in lapte sau in cocktailuri cu fructe.

5. Cuburi cu lapte aromat
Transforma cafeaua in cea mai savuroasa bautura de vara, racorind-o cu cate un cub de gheata din lapte aromat cu vanilie, scortisoara sau alte condimente preferate. Poti folosi cuburile savuroase din lapte si pentru garnisirea unor deserturi precum cheesecake, inghetata, panna cotta, clatite etc.

6. Cuburi cu fructe de padure
Zdrobeste o cana cu amestec de fructe de padure, pune-le pe fundul tavitei de cuburi, completeaza-le cu lapte sau smantana dulce, apoi baga-le la congelator si serveste-le in smoothie-uri sau sucuri de fructe. Merg adaugate chiar si in ceaiuri fructate de vara.

7. Cuburi cu busuioc si menta
Zdrobeste frunze proaspete de busuioc, amesteca-le cu foarte putina apa, apoi toarna amestecul in tavitele pentru cuburi. Cuburile cu busuioc merg perfect cu limonadele sau cu mojito in zilele toride de vara. Acestea pot fi adaugate si in cocktailurile detoxifiante de legume.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cuburi gheata gheata arome bauturi gheata retete vara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021390 (s)