News Flash:

Cum sa faci cozonacul fara oua si lapte

2 Mai 2017
1744 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr faina
200 ml apa calduta
100 ml ulei
150 gr zahar
7 gr drojdie granule
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita esenta rom
1 lingura cacao
1 lingurita scortisoara
5 gr sofran
un praf sare

Mod de preparare:

Punem intr-un bol faina, drojdia si sarea. Dizolvam sofranul si zaharul in apa fierbinte si o lasam deoparte. Sofranul ii va da o culoare frumoasa, galbena cozonacului. Cand e calduta o adaugam in bol peste faina. Adaugam uleiul, esenta de rom si extractul de vanilie. Framantam pana obtinem o un aluat omogen pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, potrivit Realitatea.net.

Luam un sfert din aluat, adaugam cacao si scortisoara cernute si framantam pana se incorporeaza in aluat. Intindem aluatul simplu in forma de dreptunghi si cat mai subtire. Din aluatul cu cacao intindem un dreptunghi pe care il suprapunem peste jumatate din aluatul simplu. Trecem peste el cu sucitorul si presam, ca sa adere mai bine la aluatul simplu.

Citeste si despre Secrete si sfaturi pentru un cozonac necrapat

Rulam cozonacul strans pana se termina fasia cu cacao. Portiunea ramasa o taiem fasii de circa un centimetru. Rasucim fiecare fasie in parte. Apoi le trecem pe toate in partea cealalta a cozonacului, introducand dedesubt capetele. Punem cozonacul in tava si il lasam la dospit inca jumatate de ora.
Dam la cuptor pana se rumeneste. Il coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade circa 45 minute. Cat este fierbinte, il ungem cu sirop de apa cu zahar si presaram si putin zahar tos deasupra.

sursa: antena 3
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

drojdie granule cacao scortisoara sofran
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1680 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021140 (s)