News Flash:

Cum sa faci clatite

28 Ianuarie 2012
2482 Vizualizari | 0 Comentarii
Clatite
Ingrediente:

2 oua
1 cup faina (cam 200-250 gr)
1/2 cup lapte (125 ml)
1 cup apa minerala carbogazoasa (250 ml)
1/4 lingurita sare
2 linguri unt topit

Mod de preparare:


intr-un bol se bat bine ouale cu sarea,laptele,apa si untul topit. Intr-un alt bol incapator se cerne faina si treptat,amestecand incontinuu se adauga lichidul. Se lasa sa se odihneasca aluatul timp de 30 minute, apoi se mai amesteca inca o data. Se inginge o tigaie, se unge cu ulei, se scurge bine tigaia, apoi se toarna cu un polonic mic aprox. 60 ml compozitie sau 1/4 cup. Cand aluatul a inceput sa faca bulbuci, e semn ca s-a facut pe o parte (dureaza cam 20-30 sec., daca focul e pe mediu), se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa inca putin.
Clatite pregatite de Craita.

Citeste si Clatite americane cu sos de branza si fructe de padure
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua faina lapte sare unt clatite
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1380 viz    0 com
2276 viz    0 com
2165 viz    0 com
3864 viz    0 com
5761 viz    0 com
7516 viz    0 com
2946 viz    0 com
1991 viz    0 com
6974 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1954 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032326 (s)