News Flash:

Cum sa faci cei mai buni mici de 1 Mai

29 Aprilie 2011
2493 Vizualizari | 0 Comentarii
Cum sa faci cei mai buni mici de 1 Mai
Ingrediente: - 1 kg carne de ceafa de vita, cu tot cu grasime - 100 de grame de seu de vita, care poate fi inlocuit cu seu de oaie sau cu carne grasa de oaie - 500 de grame de oase de vita cu maduva, care se fierb bine in apa si zeama se lasa sa scada - 2 linguri de sare - 1 capatana de usturoi Condimente: 1 lingurita de cimbru pudra, 1 lingurita de enibahar, trei sferturi de lingurita de piper proaspat macinat, trei sferturi de lingurita de coriandru, o jumatate de lingurita de chimion pisat, o jumatate de lingurita de anason pisat marunt, 3-4 lingurite bicarbonat de sodiu, 1 lingurita de zeama de lamaie, 1 lingura de ulei. Mod de preparare: - Curata carnea de pielita si da-o prin masina, de doua ori, prin sita mica. Da-o apoi putin la rece. - Stinge o lingura de bicarbonat cu zeama de lamaie si pune-l peste carne. - Framanta carnea intr-un vas larg timp de 50 - 60 de minute. In timp ce framanti adauga treptat amestecul de condimente, si zeama de oase de vita. Framanta bine compozitia, pentru ca la final micii vor fi pufosi doar dupa ce i-ai framantat. - Da compozitia la rece pana a doua zi, atunci cand o vei amesteca cu restul de zeama de oase de vita. Separat, fa mujdeiul de usturoi, dintr-o capatana de usturoi cu apa calda, pe care il lasi sa stea 20-30 de minute. Stoarce si strecoara bine zeama de usturoi si adaug-o peste carne, amestecand inca un sfert de ora, dupa care se da din nou la rece pentru cateva ore. - Atunci cand faci micii, ar trebui sa ai la indemana un vas cu apa, in care sa inmoi mana, astfel incat micii sa nu se lipeasca de mana. Formeaza micii astfel incat sa aiba forma tubulara, sa fie cam de doua degete grosime si un deget lungime. - Unge-i apoi cu putin ulei si lasa-i sa stea o ora. - Intre timp pregateste jarul pentru gratar. Pune-i pe gratar sau pe jar si intoarce-i pe o parte si pe cealalta. Fiecare mititel trebuie intors pe toate partile, astfel incat sa i se asigure prajirea uniforma.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mici
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4349 viz    0 com
1310 viz    0 com
2451 viz    0 com
1884 viz    0 com
2745 viz    0 com
1442 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1522 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014424 (s)