News Flash:

Cum sa faci cei mai buni cozonaci muntenesti

24 Octombrie 2016
990 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

1 kg faina
250 gr zahar
1 kg lapte
250 gr unt proaspat
stafide
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita sare
8 oua
1 lingurita rom
putina vanilie
drojdie de bere

Mod de preparare:

1. Iei 8 galbenusuri de oua si 4 albusuri batute bine impreuna cu o lingurita de sare. Ii apoi o bucata drojdie de bere groasa cat un deget si o pui in laptele fiert numai caldut. Drojdia va sta in lapte pana ce se va dospi si va incepe sa se ridice.

2. Faina pusa intr -o copaita, o tii intr-o camera calda, peste ea torni laptele cu drojdia inauntru. Adaogi zaharul pisat si ouale bine batute. Amesteci viguros toate acestea timp de o jumatate de ora. Amestecul se face cu mana.

3. Untul il pui sa se topeasca, apoi torni din el in faina, putin cate putin, amestecand mai departe. In fine, incepi amestecul cu amandoua miinile pe care le moi mereu in untul topit. Amesteci inca o ora. Apoi adaogi stafidele si coaja de lamae care trebue introdusa in aluat de la inceputul framantatului. Romul se pune catre sfarsitul amestecului.

4. Aluatul se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca, intr-o camera calda, apoi se amesteca putin. Din masa aluatului se iau cantitati dupa dorinta, se aseaza in forme sau tavi unse cu unt si se baga la in cuptorul nu prea fierbinte. Daca coptorul e prea iute se pune peste aluat o coala de hartie pe partea unsa cu unt.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cozonaci muntenesti aluat cozonac reteta cozonac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1941 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023604 (s)