News Flash:

Cum sa faci cei mai buni castraveti murati! Un detaliu face diferenta! Iata secretul

3 Octombrie 2016
2965 Vizualizari | 0 Comentarii
De ce sunt bune legumele murate la soare?
Primul avantaj evident al legumelor murate la soare este ca sunt gata in doar cateva zile si nu toata lumea vrea sa astepte pana la iarna ca sa se bucure de varza murata sau de castraveciori murati.In al doilea rand, legumele murate la soare sunt intotdeauna mai crocante si fragede decat cele de peste iarna, deoarece procesul de fermentare este mult mai rapid si coaja nu apuca sa se inmoaie.

Un alt avantaj pentru varza murata la soare este ca daca vrei sarmalute sau varza calita in toiul verii este destul de greu sa gasesti varza murata buna dupa ce au venit caldurile. Majoritatea gospodinelor arunca varza murata de peste iarna in primavara, ca sa evite mirosurile neplacute in camara sau alte camere de depozitare a muraturilor.

Legumele murate la soare sunt pline de vitamine si minerale si procesul de fermentatie rapida le pastreaza mult din proprietatile initiale. Astfel pregatite in doar cateva zile, legumele murate la soare au un gust mai bogat, o textura mai frageda si chiar si culoarea lor este pastrata mai bine, deoarece saramura nu apuca sa le descompuna pigmentii si coaja.

Una dintre cele mai cautate delicatese estivale sunt castravetii murati la soare. Reteta este simpla si nu difera mult de reteta pentru castraveti murati de toamna.

Ingrediente:

4 litri apa
4 linguri de sare grunjoasa, neaparat neiodata
3 kg castraveciori cornison
2 felii de paine integrala, cu tarate, etc, pentru accelerarea fermentatiei
5-6 fire de marar inflorit
10 catei de usturoi (2 capatani de usturoi medii)
2 ardei iuti (dupa gust), pot fi inlocuiti cu hrean
condimente dupa gust: coriandru, marar, mustar boabe

Mod de preparare:

Se spala bine castravetii in coaja si se pun intr-un borcan mare sau doua borcane mai mici. Se indeasa printre straturi cateii de usturoi, boabele de condimente, hreanul/ ardeiul iute, mararul, etc.
Daca folositi usturoi chinezesc urias, veti constata ca se face albastru in contact cu saramura sau otetul, astfel ca recomandam usturoi romanesc.
Intre timp se fierbe apa si se lasa putin la racit, apoi se adauga sarea si se amesteca bine, pana la dizolvare completa.
Se toarna saramura peste castraveti si se pune painea deasupra, pentru fermentatie.
Se lasa intr-un loc insorit circa 2-3 zile, dupa gust si preferinte, dupa care se scoate painea si se pastreaza la frigider pana la servire.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

castraveti murati retete muraturi trucuri muraturi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014590 (s)