News Flash:

Cum sa faci cea mai delicioasa ciorba de urzici. Secretul este dezvaluit

9 Aprilie 2019
537 Vizualizari | 0 Comentarii

Primavara, cand toata natura revine la viata, pietele se umplu cu tot felul de verdeturi, care mai de care mai imbietore, mai sanatoasa, mai delicioasa. Urzicile se numara si ele printre plantele care pot fi gatite in aceasta perioada, mai ales daca ai retete uimitoare, pentru a pregati mese delicioase. Iata cum sa prepari o delicioasa ciorba de urzici, o minune a primaverii, plina de vitalitate si sanatate.

Ingrediente:

  • 0,5 kg urzici
  • 1 ceapa
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 lingura orez
  • 200 ml iaurt (fara, daca e post)
  • 1 litru bors
  • leustean, piper, sare
  • 1 lingurita de hrean ras
  • 1 ou

Modul de preparare:

Se spala bine urzicile, se indeparteaza tulpinele mai groase, se oparesc, se toaca. Se taie ceapa marunt. Se pune totul la fiert in 2 l apa clocotitã. Se toaca usturoiul. Dupã 30 minute se adauga orezul. Se bate iaurtul cu ou, zeama din ciorba si usturoi pisat. Dupa ce orezul a fiert un sfert de ora, se pune borsul cu hrean. Se toaca leusteanul. Daca a fiert si borsul 5 minute, se drege ciorba cu iaurtul batut, cateva clocote, se ia de pe foc. Se presara leustean.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciorba urzici
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020298 (s)