News Flash:

Cum sa faci cea mai buna salata

24 Aprilie 2013
2411 Vizualizari | 0 Comentarii
Sa pregatesti o salata perfecta seamana cu gatitul oualor: in teorie nimic nu pare mai usor, in practica ai nevoie de mult exercitiu pentru a obtine rezultatul ideal. De altfel, o salata perfecta este ca o opera de arta, pe care o aduci la desavarsire prin incercari repetate, succese si esecuri, motive sa te mandresti si, dimpotriva, sa pleci capul stanjenit. Odata ce stapanesti secretele unei salate de 5 stele, te asteapta un viitor cu mese diversificate si sanatoase.

Alege baza pentru salata. Inainte de toate, ai nevoie de o baza a salatei, adica acele ingrediente principale, in cea mai mare cantitate, de care depinde "identitatea" preparatului tau: spanacul, salata verde, varza etc.
Salata perfecta incepe cu ingrediente asemenea, asa ca ai grija ce cumperi din piata! Investeste doar in legume cu frunze extrem de proaspete, de un verde intens si fara regiuni ofilite sau patate.
De asemenea, gandeste-te de cata baza pentru salata ai nevoie: de regula, cate doua cani de frunze verzi/persoana sunt suficiente.

Spala corect verdeturile. Pentru o salata cu aspect impecabil, spala frunzele de salata si celelalte verdeturi, de parca ar fi un nou-nascut, intr-un bol plin cu apa, prin cufundare. Lasa-le la inmuiat cateva minute, apoi schimba apa si pune-le intr-o sita la scurs. Este foarte important ca toata apa sa dispara de pe frunze, altfel va compromite gustul salatei, diluand dressingul si stricand aspectul ingredientelor.

Improvizeaza. Dupa ce ai baza de salata pregatita, este important sa improvizezi cu verdeturi si legume suplimentare, caci diversitatea este cheia: adauga cateva felii de avocado, castraveti proaspeti, cateva buchetele de brocolli etc., toate verzi (culorile sunt importante si ele, intotdeauna incepi cu verdele).

Adauga mai multe nuante. In sfarsit, te poti juca in voie cu nuantele, cu cat mai multe, cu atat mai bine: oranj de la morcov ras, rosu intens de la ardeiul gras, rozul apetisant de la ceapa verde si rosul aprins de la tomate.

Da salatei si un gust crocant. Nuci, alune, fistic, seminte - toate sunt esentiale pentru o salata cu textura echilibrata!

Adauga proteine. Acum te poti ocupa de capitolul proteinelor: stafidele, branza, tofu, crevetii, somonul, puiul la gratar sau curcanul completeaza aportul nutritional si gustul salatei perfecte.

Nu uita de dressing! Un dressing de iaurt, ulei de masline si otet balsamic sau zeama de lamaie si condimente diverse sunt cai sigure de a finaliza salata perfecta!

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salata perfecta improvizeaza adauga proteine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1678 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026137 (s)