News Flash:

Cum sa faci cea mai buna omleta. 5 pasi simpli pentru un rezultat garantat

17 Ianuarie 2017
6961 Vizualizari | 0 Comentarii
Este vedeta micului dejun, dar asta nu inseamna ca este si usor de facut… Ce trebuie sa fie o omleta delicata, cremoasa, cu o textura aerata, ajunge sa fie, de cele mai multe ori, o turta arsa si uscata.

Cum sa faci o omleta ca la carte? Iata ce sfaturi dau expertii bonappetit.com:

1. Ouale trebuie sa fie batute bine, cu forta. Astfel, omleta va prinde aer si va capata volum. Amesteca-le chiar inainte de a le pune in tigaie. Daca lasi compozitia sa se aseze (pana incingi tigaia, de exemplu), omleta nu va iesi pufoasa.

2. Bate ouale fara sa pui smantana sau branza. Adaugandu-le, omleta nu va capata acea textura pufoasa, cum s-ar crede, din contra! Oul se va separa de lactate, iar in final vei obtine o omleta apoasa, dar arsa. Smantana sau branza crema se adauga numai dupa ce se stinge focul.

3. Omleta trebuie sa fie gatita la foc mic. Daca vrei bucati mici de ou, amestec-o des, daca vrei ca omleta sa ramana cu bucati mari, amestec-o mai rar.

4. Omleta nu trebuie sa stea prea mult pe foc. Ia tigaia de pe aragaz cu putin timp inainte de a fi gata. Procesul va continua si fara flacara.

5. Pentru rezultate garantate, nu amesteca omleta cu furculita! Alege o spatula din silicon, rezistenta la caldura, o lingura de lemn sau betigase chinezesti.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete omleta omleta pufoasa omleta cremoasa omleta buna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2021 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025994 (s)