News Flash:

Cum sa faci caramel sarat si la ce sa il folosesti?

3 Noiembrie 2014
3622 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6605 RON (+0.0077)
USD: 4.1120 RON (+0.0247)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Cu o aroma complexa si surprinzatoare caramelul sarat aduce un plus de savoare preparatelor in care il folosesti. Este la fel de usor de facut precum un caramel simplu, dar are un gust aparte care va face deserturile tale sa iasa in evidenta.

La prima vedere pare o asociere ciudata. Dulce si sarat in acelasi timp nu este cel mai obisnuit gust. Dar caramelul sarat este o un fel de delicatesa pe care cofetariile o exploateaza din plin in ultima vreme, punandu-l in valoare in prajituri delicioase, in praline, inghetate sau eclere.

De ceva timp nici nu mai este considerat o mare noutate, de vreme ce multe cofetarii din toata lumea il folosesc. Secretul sta in adaugarea unui strop de sare care se simte ca nota finala in marea dulce si cremoasa a caramelului, oferindu-i un gust complex si desavarsit.

Nu ai nevoie de echipamente speciale si nici macar de un termometru pentru a fi sigur ca iti reuseste. Fii cu ochii pe oala in care pregatesti ingredientele si vei obtine un sos caramel sarat delicios in mai putin de 15 minute. Ca sa il poti folosi peste deserturi sau in alte retete trebuie sa il lasi sa se raceasca de tot, astfel incat sa capete consistenta perfecta.

Ingrediente:

200 g zahar
120 ml smantana lichida (minim 30% grasime)
90 g unt sarat, taiat in bucatele
1 lingurita sare

Mod de preparare:

Incalzeste zaharul intr-o oala mica (cu pereti inalti), pe foc mediu. Amesteca in el pana cand se topeste complet. Dupa cateva minute zaharul va fi topit si va forma un lichid gros, de culoarea chihlimbarului. Ai grija sa nu il arzi. Imediat ce zaharul s-a topit adauga untul si incorporeaza-l rapid.

Treptat, incorporeaza si smantana lichida. De vreme ce aceasta va fi mai rece decat caramelul din oala reactia ce se va produce va fi violenta, asa ca e bine sa iti tii fata si mainile departe de oala. Lasa amestecul sa fiarba inca un minut. Ia-l de pe foc si adauga 1 lingurita de sare, amestecand.
Toarna caramelul intr-un recipient cu capac. Il poti pastra pana la 2 saptamani in frigider. Inainte sa il folosesti in retete va fi nevoie sa il incalzesti pentru cateva secunde in baie de apa fierbinte sau la microunde.

Pentru ce sa folosesti caramelul sarat? Il poti pune ca topping peste inghetate de vanilie, peste mere coapte, peste cheesecake sau placinta cu mere. Il poti folosi in brownies, tarte si budinci.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sosuri caramel sarat retete caramel sos prajituri eclere retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1857 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015165 (s)