News Flash:

Cum sa faci ca sa se lege dulceata de capsuni

23 Mai 2017
2930 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1,5 kg capsuni
1 kg zahar
zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Capsunile le-am curatat de codite, le-am spalat in mai multe ape si le-am taiat in 4. Intr-un castron adanc al pus un strat de zahar si unul de capsuni, si tot asa pana am terminat capsunile. Deasupra trebuie sa fie zahar. Am stropit totul cu zeama de la o lamaie si am dat vasul la frigider pana a doua zi.
In aceasta perioada capsunile si-au lasat sucul, iar zaharul s-a topit.

Citeste si Dulceata de capsuni dupa reteta bunicii - Cum sa o prepari

Cu o paleta am scos capsunile, iar zeama ramasa am pus-o intr-un vas in care am fiert dulceata. Am fiert siropul la foc mic pana s-a legat bine (pe o farfurie rece am pus o picatura, iar aceasta si-a pastrat forma), apoi am adaugat capsunile si am lasat sa fiarba vre-o 45 de minute.

Intre timp am pregatit borcanele, le-am spalat bine si le-am uscat in cuptor. Dulceata fierbinte am pus-o in borcanele calde (4 borcane de 400g), deasupra am pus capacele curate si uscate. Am intors borcanele cu capacul in jos, si le-am infasurat intr-o patura, lasandu-le sa se raceasca treptat.

sursa: sim0na-world
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dulceata capsuni
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015297 (s)