Ingrediente:Pentru briose:150 g unt
450 g faina
2 oua
1 plic
praf de copt cu sofranun praf sare
200 g zahar brun
300 ml
Proseccocoaja rasa de la o portocala
esenta de vanilie150 g capsune proaspete, taiate cubulete
1 lingurita de zeama de portocala
Pentru frosting:385 g zahar pudra
75 g unt la temperatura camerei
1 lingurita
extract de vanilie1-3 linguri
ProseccoMod de preparare:Preincalzeste cuptorul la 180 grade
Celsius si tapeteaza o
tava pentru briose cu hartie speciala.
Intr-o craticioara adauga untul si zaharul si incalzeste-le la foc mic pana se topesc. Amesteca continuu in toata aceasta perioada. Lasa-le apoi sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un
bol pentru mixer adauga ouale si un praf de sare si bate-le bine pana devin spumoase. Adauga apoi compozitia de zahar si unt continuand sa mixezi. Adauga treptat faina si praful de copt. Incorporeaza apoi Prosecco, si adauga esenta de vanilie. Incorporeaza apoi coaja de portocala, zeama de portocala si capsunele si amesteca usor cu ajutorul unei linguri.
Citeste si VIDEO - Cea mai usoara reteta de briose - Cu 3 ingrediente faci un desert pe cinsteToarna aluatul obtinut in formele pentru
briose, umpland 3/4 din forma.
Coace briosele timp de 25 de minute la foc potrivit.
Scoate briosele din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet.
Intre timp prepara frostingul mixand zaharul cu untul intr-un bol pentru
mixer, pana obtii o compozitie omogena, spumoasa. Adauga treptat vanilia, apoi continua cu Prosecco. Adauga atat Prosecco cat compozitia sa fie spumoasa si fina, insa sa nu se inmoaie. Daca se inmoaie adauga zahar pudra pana se intareste, astfel incat sa aiba consistenta unei
creme.
Adauga frostingul peste briose cu ajutorul unei lingurite sau a unui
sprit special (daca doresti sa le decorezi precum cofetarii profesionisti). Poti decora briosele cu felii de capsuni.
sursa:
acasa
Comentarii (0)