News Flash:

Cum sa faci bomboane de ciocolata umplute cu bezea

24 Octombrie 2014
4280 Vizualizari | 0 Comentarii
Bomboanele de ciocolata umplute cu bezea sunt un desert arogant, care echilibreaza intr-un mod unic gustul amarui de cacao si dulcele ametitor al spumei pufoase de bezea. Se prepara rapid, dar necesita cateva ore pentru a-si imbina aromele si a dobandi consistenta optima. Asteptarea merita pe deplin. Descopera un desert care se face din doar cateva ingrediente, dar a carei extravaganta si finete se potriveste oricarui tip de eveniment!

Ingrediente:

227 gr ciocolata cu lapte, rupta bucatele (fulgi)
454 gr ciocolata neagra de buna calitate, rupta bucatele (fulgi)
2 1/2 lingurite gelatina (fara arome)
2 lingurite extracte de vanilie
138 ml apa
200 gr zahar
1/8 lingurita sare

Mod de preparare:

Topeste ciocolata la bain-marie. Daca nu ai oala speciala, o poti topi si la microunde. Asaza 40 suporturi sau forme de hartie pentru bomboane pe o tava tapetata in prealabil cu o foaie de copt. Toarna ciocolata topita cu o lingurita in fiecare suport de hartie, pana atingi o treime din inaltimea formei. Intinde ciocolata usor pe marginile formei, pana le acoperi complet si se formeaza o gaura in mijloc. Lasa-le sa stea o ora, pentru a se intari.

Pune gelatina intr-un bol inalt si toarna 1/3 cana de apa rece peste ea. Pune restul de apa cu zahar pe foc si amesteca bine. Cand incepe sa fiarba, renunta sa mai amesteci. Trebuie sa lasi siropul sa fiarba pana cand atinge temperatura de 113 grade Celsius (poti masura temperatura cu un termometru de bucatarie).

Toarna siropul de zahar peste gelatina si amesteca bine cu mixerul, la viteza mare, timp de 5 minute. Adauga si vanilia si sarea si mai amesteca inca 2 minute, la viteza mare, pana se formeaza o spuma. Toarna spuma de zahar intr-un pos si incepe sa umpli formele de ciocolata care s-au intarit. Daca ciocolata topita s-a intarit, pune-o din nou la bain-marie, intrucat ai nevoie de ea pentru a definitiva bomboanele. Dupa ce devine lichida, foloseste o lingurita pentru a o turna deasupra bezelelor, pana suprafata alba se acopera complet.

Lasa bomboanele la frigider, cateva ore, inainte de a le servi. Muta-le apoi intr-un recipient din sticla sau plastic, cu capac, si pastreaza-le la frigider. Acestea rezista aproximativ o saptamana.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bomboane ciocolata bomboane umplute retete prajituri desert
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1999 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044243 (s)