News Flash:

Cum sa fac prajitura cu piersici

21 Iulie 2016
1461 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6 piersici
2 cani si jumatate faina
2 cani zahar
5 oua
1 cana lapte
1 cana ulei
1 fiola esenta de vanilie
1 plic praf de copt (de preferat cu sofran)
coaja rasa de la doua portocale
1 lingurita otet
1 praf sare

Mod de preparare:

Tapeteaza o tava de aproximativ 28×38 cm cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Separa galbenusurile de albusuri.

Intr-un bol pentru mixer adauga galbenusurile impreuna cu o cana de zahar si esenta de vanilie si mixeaza pana obtii o spuma iar zaharul se topeste. Incorporeaza apoi uleiul, treprat, laptele si la final faina si praful de copt. Cand ai obtinut o crema omogena adauga otetul si amesteca totul usor, cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn.

Toarna aluatul in tava si da-l la cuptor timp de 5-10 minute. Intre timp taie piersicile in sferturi si indeparteaza samburele. Scoate tava din cuptor si adauga piersicule deasupra, avand grija sa le dstribui uniform. Continua sa coci prajitura timp de 20-25 minute.
Intre timp bate albusurile spuma cu un praf de sare si cand s-au intarit foarte bine adauga zaharul treptat. Mixeaza bine pana se topeste.

Scoate prajitura din cuptor si intinde bezeaua deasupra. Continua apoi sa coci prajitura la 160 grade Celsius, timp de o ora, o ora jumate. Prajitura este gata in momentul in care bezeaua capata o culoare aramie.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura piersici prajitura bezea reteta bezea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1571 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018419 (s)