News Flash:

Cum sa desfaci corect o sticla de vin spumant ori de sampanie. Toata lumea face o greseala

3 Ianuarie 2019
716 Vizualizari | 0 Comentarii

Desfacutul bauturii spumante la trecerea dintre ani este o traditie bine impamantenita in ritualurile de baza ale noptii dintre ani. E posibil ca si tu sa fi facut aceasta greseala. Iata cum este corect! Intai, se da jos folia de pe dop. Nu scoteti si filetul de sarma! Doar folia. Apoi tineti dopul apasat cu degetul mare si rasuciti de 6 ori filetul de sarma.

Ajutati-va cu un prosop de bucatarie, veti avea o prindere mai buna a dopului sticlei. Presati dopul cu prosopul, ca bulele sa ramana in interior. Nu trageti de dop in timp ce sticla este in pozitie verticala! Aplecati sticla, in timp ce tineti prosopul pe dop si trageti usor, pana veti auzi un zgomot delicat.

Din momentul acesta, din sticla vor iesi aburi, nu lichid sau bule. Daca veti desface dopul brusc, veti pierde din spumant, fiindca va da pe afara. Cand turnati in pahare spumantul, nu inclinati paharul si nu va opriti in timp ce turnati in pahar! Turnati incet si ferm in paharul aflat pe verticala si va opriti cand mai sunt 2 degete pana la umplerea recipientului.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vin spumant traditii revelion
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1525 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019060 (s)