News Flash:

Cum sa alegi pepene rosu cel mai bun

22 Iulie 2015
5125 Vizualizari | 0 Comentarii
Pepenele verde (sau pepenele rosu, cum i se mai spune) este fructul minune al sezonului estival. Este dulce, racoros si hidratant. In plus este plin de vitamine si minerale, benefice organismului.
Iata de ce creiterii trebuie sa tii cont cand alegi un pepene rosu:
- bate usor cu degetele in coaja pepenelui. Daca suna a gol inseamna ca pepenele nu este bun;
- asigura-te ca nu exista portiuni moi pe coaja pepenelui, deoarece acesta este un semn ca pepenele este putred;

- uita-te cu atentie la coaja acestuia. Trebuie sa fie intacta si lucioasa. Nu cumpara un pepene spart sau un pepene care are dop facut inainte de a-l cumpara deoarece exista riscul de a se altera rapid.
- alege un pepene care are codita inca verde. Acesta este un semn ca pepenele este proaspat cules. Codita uscata sau lipsa acesteia semnifica faptul ca pepenele este cules de foarte mult timp;

- verifica daca pepenele are o pata galbena pe coaja. Aceasta se formaza in locul in care pepenele sta sprijinit de sol. Daca pata este alb-verzuie sau lipseste cu desavarsire inseamna ca pepenele a fost cules inainte de a fi copt.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pepene rosu sfaturi pepene pepene feta salata pepene salata feta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1900 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032511 (s)