News Flash:

Cum sa alegi dintr-o gramada un pepene copt, dulce si fara chimicale! Trucurile care te vor ajuta sa nu dai gres niciodata!

2 August 2016
1556 Vizualizari | 0 Comentarii
Pepenele este una dintre cele mai dulci si ieftine metode de a ne racori in zilele caniculare de vara, dar, inevitabil, a intrat in isteria creata de fructele injectate cu substante care accelereaza cresterea si coacerea.

Sfaturi utile pentru alegerea unui pepene copt fara chimicale:

1. Atentie de la cine cumparati!

Pare un sfat banal, dar nu trebuie sa riscati. De ce sa cumparati un pepene de import cand pietele romanesti sunt deja pline de producatori care isi vand marfa proaspata din recolta autohtona? Cu un ochi ager, este usor de vazut cine este fermierul si cine este intermediarul in piata, asa ca prin cumpararea unei lubenite romanesti aveti o siguranta mai mare ca acel pepene nu a fost fortat sa se coaca.

2. Testul dopului

Pentru ca pepenele a fost fortat, nu a avut timp sa acumuleze zaharurile necesare, dar nici sa aiba aspectul rosu, natural. Daca la acelasi „dop” descoperiti ca in interior fructul nu este rosu, iar gustul nu este dulce, sigur ceva nu e in regula cu fructul respectiv.

3. Pepenii fortati sa se coaca au seminte albe, neevoluate

Pentru a-i identifica foarte repede trebuie sa fiti atenti la seminte, cand se face testul dopului. Daca nu arata cum trebuie, puteti refuza fructul. Acesta ar putea contine Forchlorfenuron, una dintre substantele folosite pentru a creste si a coace miezul pepenilor. Este o substanta folosita la accelerarea cresterii si in SUA, pentru struguri sau kiwi, dar interzisa in Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe soareci in SUA.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

harbuz pepene rosu lubenita pepene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1593 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018384 (s)