News Flash:

Cum sa alegi carnea de pui sanatoasa - 10 alimente care au nevoie de atentie

14 Iunie 2019
2513 Vizualizari | 0 Comentarii

Exista multe moduri de a controla calitatea alimentelor, dar majoritatea sunt complicate si necesita interventia specialistilor. Iata insa cateva trucuri pe care le poti aplica acasa ori chiar la magazin ca sa verifici calitatea produselor pe care vrei sa le cumperi:

1. Puiul
Fii atent la fibrele albe si la stratul de grasime prea mare. Acesta e un indiciu ca pasarea a fost hranita cu aditivi hormonali ca sa creasca repede. Acest tip de carne nu este foarte sanatos. Conteaza si culoarea. Daca puiul e galben, atunci carnea nu e proaspata. Carnea de pui trebuie sa fie roz si ferma.

2. Branza alba
De multe ori, la branza alba si la branza cottage se adauga amidon si grasimi vegetale. Poti sa verifici existenta lor folosind o picatura de iod. Daca branza cottage contine amidon, va capata o nuanta albastra; daca nu, nu isi va schimba culoarea. Lasa putina branza alba la temperatura camerei. Daca exista grasimi vegetale, in cateva ore culoarea se va modifica si va fi acoperita de o crusta galbena.

3. Mierea
Fii atent/a la cum se scurge mierea de pe lingura. Produsul falsificat se scurge in mod intermitent si formeaza o baltoaca, iar o miere buna se scurge din belsug, elastic si formeaza o umflatura. Aroma de caramel este un indiciu ca mierea a fost incalzita, iar dulceata excesiva sugereaza ca mierea contine zahar.

4. Frisca
Ca sa verifici daca frisca are uleiuri vegetale sau nu, amesteca o lingura de frisca intr-un pahar cu apa calda. Produsele de calitate inferioara formeaza fulgi albi, iar cele bune se transforma intr-un lichid omogen.

5. Fructele si legumele congelate
Verifica daca produsele congelate au gheata pe ele. Daca da, inseamna ca au fost depozitate intr-un mod incorect.

6. Pestele
Pestele nu foarte proaspat are ochii si branhiile intunecate. Pestele proaspat are mereu solzi stralucitori.

7. Carnea
Atunci cand trebuie sa alegi carne, apas-o cu un deget. Carnea proaspata e ferma si revine repede la forma initiala. Taie o bucata. Daca inauntru carnea e inchisa la culoare si are un contur clar, a fost inmuiata ca sa para proaspata. Sterge-o usor cu un servetel. Carnea proaspata nu va lasa multa umezeala nici pete mari de sange.

8. Condimente proaspete
Dacacondimentele sunt proaspete, dar marginile cad, culoarea e prea inchisa, iar tulpinile sunt prea mari, cel mai probabil au fost ajutate sa creasca – cu ajutorul nitratilor.

9. Cascavalul
Poti afla daca branza are uleiuri vegetale dupa urmatoarele indicii: produsele de calitate proasta se faramiteaza atunci cand le tai (asta nu e insa valabil pentru tipurile dure de parmesan), iar in aer liber se intaresc si se crapa. Lasa o bucata de branza afara si observ-o: un tip bun de cascaval se va inmuia, pe cand un tip de cascaval de o calitate inferioara se va intari, iar pe suprafata sa vor aparea picaturi de otet.

10. Inghetata
Pune inghetata pe o farfurie – un produs vegetal se va topi repede, iar mai apoi se va transforma intr-o baltoaca semitransparenta. Cea naturala isi pastreaza consistenta cremoasa.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

trucuri culinare sfaturi gatit
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011480 (s)