News Flash:

Cum sa afumati puiul in conditii casnice? Carne mai delicioasa decat asta inca nu ati gustat

5 Decembrie 2018
1711 Vizualizari | 0 Comentarii

Carnea de pui este un produs ce se bucura de o popularitate enorma, datorita continutului sau echilibrat de proteine si calorii. Mai ales, ca este si foarte accesibil. Va prezentam o reteta de piept de pui afumat in conditii casnice. Bucurati-i pe cei dragi cu un fel de mancare mai putin obisnuit si foarte gustos. Obtineti un deliciu apetisant, ce cu siguranta va fi pe placul tuturor amatorilor de carne afumata.

INGREDIENTE:

  • 1 kg piept de pui
  • 60 ml ulei de masline
  • 15 ml sos de soia
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 70 g de zahar
  • 30 g de ceai negru
  • 30 ml de vin alb sec
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1 lingurita de sare
  • 90 g de orez
  • 1 lingurita de scortisoara

MOD DE PREPARARE: Intr-un  vas mai adanc, amestecati vinul cu uleiul, sosul de soia, sarea si piperul negru macinat. Adaugati ghimbirul ras si amestecati. Aranjati in vas pieptul de pui, preventiv spalat, uscat si taiat in jumatate. Amestecati bine, astfel incat sosul sa acopere fiecare bucata de carne. Dati carnea la frigider pentru 3-4 ore. La fel, aceasta poate fi marinata la frigider peste noapte. Aranjati carnea pe o tava. Lasati-o la temperatura camerei, pana se va scurge marinada ramasa. Tapetati o tigaie cu folie de aluminiu (lasati capetele peste tigaie). Turnati in tigaie orezul, amestecat cu ceaiul, zaharul si scortisoara. Aranjati o grila metalica pe tigaie.

Prajiti pieptul de pui intr-o tigaie cu ulei incins, pe ambele parti, timp de 3- 4 minute. Aranjati carnea pe grila. Faceti focul mare si incalziti tigaia cu carne timp de 5-7 minute. Acoperiti carnea cu un capac (cat mai strans) si gatiti-o timp de 10-15 minute. Pentru a acoperi carnea ermetic, strangeti si capetele foliei de aluminiu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carne afumata tehnici afumare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1821 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017472 (s)