News Flash:

Cum repari icrele taiate! Secretul pe care orice gospodina trebuie sa-l stie!

11 Septembrie 2017
1511 Vizualizari | 0 Comentarii
Multe gospodine evita sa prepare salata de icre in casa de teama ca aceasta s-ar putea taia. Intradevar, icrele sunt mai pretentioase si mai greu de facut, dar nu poti compara gustul celor facute in casa cu cele din comert. Chiar daca se intampla uneori sa se taie maioneza sau icrele, nu dispera si nici nu arunca compozitia taiata la gunoi, pentru ca se poate repara. In bucatarie, exista o solutie pentru orice, chiar si pentru icrele sau maioneza taiate! Afla cum!

Inainte de orice, icrele trebuiesc tinute la temperatura camerei  cam 20 -30 minute pentru a reduce diferenta de temperatura dintre ulei si icre! Daca icrele sunt prea apoase, trebuiesc puse intr-un tifon sau strecuratoare pentru a se elimina surplusul de apa. Apoi, trebuie sa stii ca icrele se bat mai usor cu mixerul si este si mai putin obositor. La inceput, primele 2-3 minute, icrele se bat doar cu zeama de lamaie si abia apoi se adauga uleiul. Dar daca se intampla ca acestea sa se taie, uite cum le poti repara:

Citeste si Acesta e secretul pentru cea mai buna si pufoasa salata de icre! Cum sa o faci ca sa nu ti se mai taie niciodata

O metoda este sa o luati de la capat cu o portie noua – dar mai mica – de icre, in care sa inglobati pe rand si icrele taiate.
O alta metoda presupune frecarea unui galbenus fiert pana se face pasta. Mare atentie, nu trebuie sa pui niciun pic de ulei în ou! Cand si-a schimbat consistenta, se adauga icrele taiate treptat, amestecand continuu.
Puneti o lingura din icrele taiate in alt vas. Turnati cateva picaturi de apa fierbinte si frecati mereu pana se leaga. Apoi incorporati si restul.
In caz de nevoie, gospodinele mai apeleaza la o metoda: fierbeti o lingura de gris. Cand acesta s-a racit, adaugati icrele treptat peste el si frecati pana se leaga la loc.
Si daca nu mai ai alte icre: pune icrele taiate in strecuratoare sau in tifon si incearca sa scurgi intr-un castron surplusul de ulei prin presare. Apoi pune peste icrele scurse cateva picaturi de zeama de lamaie si amesteca. S-ar putea sa le recuperezi.
Acum ca stii cum sa repari icrele taiate mai ramane sa stii: cum se repara maioneza? Si aici, exista mai multe metode:

Puneti o lingura din maioneza taiata in alt vas si incepeti sa o amestecati cu o lingurita de mustar, pana incepe sa se lege. Apoi inglobati putin cate putin si restul maionezei taiate.
Maioneza taiata se lasa 30 de minute deoparte, pentru a se ridica uleiul deasupra. Dupa ce s-a ales uleiul, scurgeti-l si reluati mixarea amestecului. Cand incepe sa se lege, turnati treptat si uleiul scurs anterior.
Daca folositi piciorul cu cutit de la mixer, sunt sanse minime ca maioneza sa se taie.
Sarea si restul condimentelor se adauga in maioneza la sfarsit.

Citeste si Salata de icre cu ton - Un antreu usor de facut

Sfaturi practice:
Daca icrele sunt prea sarate, la final se poate adauga miezul de la o felie de paine inmuiat in lapte si stors.
La final, se adauga o lingura cu apa mierala rece pentru ca icrele sa se albeasca si sa fie pufoase . Optional, se poate pune o ceapa mica, taiata fin sau data prin razatoare si obligatoriu stoarsa, altfel salata devine amara.
Maioneza se taie foarte  rar sau deloc daca folositi doua galbenusuri fierte si unul crud
Ca sa albesti maioneza – foloseste oua crude pe care le freci cu zeama de lamaie si apoi adaugi uleiul treptat. Renunta in acest caz la mustar, adauga doar sarea necesara la sfarsit.

preluat de pe suntgospodina
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

apa fierbinte maioneza maioneza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1475 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014370 (s)