News Flash:

Cum prepari salata de sfecla rosie ca sa functioneze ca un medicament

15 Octombrie 2018
11052 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6599 RON (+0.0013)
USD: 4.1469 RON (+0.0127)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Salata de sfecla este un preparat sanatos, delicios si aromat. Mai mult decat atat, functioneaza ca un veritabil medicament pentru organism. Betalaina este substanta care ii da acestei legume culoarea rosie si calitatile antioxidante si antitumorale. Aceasta substanta este foarte sensibila la fierbere sau la coacere, de aceea se recomanda sa consumam sfecla foarte putin fiarta, pana se inmoaie putin – puteti verifica cu o furculita.

Cum preparam salata de sfecla rosie? Dupa ce fierbeti putin sfecla, se da prin razatoare. Adaugati si 1-3 radacini de hrean rase, putina sare, ulei si otet de mere dupa preferinte. Optional, puteti adauga putina miere de albine organica. Se amesteca bine toate ingredientele si se pun intr-un borcan inchis ermetic. Salata de sfecla rosie se poate pastra la frigider timp de doua saptamani. Nu isi va pierde din proprietatile terapeutice in aceasta perioada.

Aceasta salata este un remediu natural excelent atat impotriva racelilor si bronsitelor, cat si impotriva afectiunilor reno-urinare. De asemenea, salata de sfecla rosie imbunatateste digestia si previne anumite tulburari digestive precum gastrita sau balonarea.

Beneficiile sfeclei rosie

1. Lupta impotriva anemiei
Sfecla rosie contine o varietate de vitamine si minerale, printre care fier si acid folic. Aceste ultime doua substante au un rol extrem de important in producerea de globule rosii.

2. Protejeaza ficatul
Anumite afectiuni hepatice pot fi ameliorate prin consumul regulat de sfecla rosie. Aceasta leguma imbunatateste metabolismul celular si prelungeste viata celulelor hepatice (hepatocitelor). Sfecla rosie este recomandata in cazul ficatului gras (steatoza hepatica), in cazul ficatului obosit si in cazul ficatului lenes, dar si in caz de hepatita.

3. Protejeaza sanatatea inimii
Un studiu efectuat in 2010 de Universitatea Queen Mary a demonstrat ca un pahar de 250 ml de suc din sfecla rosie pe zi reduce semnificativ tensiunea arteriala. Cercetatorii sunt de parere ca daca sucul de sfecla rosie ar fi consumat pe scara larga, numarul deceselor cauzate de bolile cardiovasculare ar putea scadea cu 10%.

4. Previne cancerul
Un studiu efectuat a Universitatii Howard a aratat ca substantele cu proprietati antioxidante din sfecla rosie au incetinit cu 12,5% progresia tumorilor in cazul cancerului de prostata si al cancerului mamar.

5. Combate depresia
Cercetari recente au aratat faptul ca sfecla rosie are calitatea de a controla starea de spirit, multumita betainei continute, relaxand mintea si ameliorand depresia.

6. Creste rezistenta la efort
Un studiu realizat in Marea Britanie a demonstrat faptul ca sucul de sfecla rosie creste rezistenta fizica a organismului cu pana la 16%. Nitratul continut de sfecla rosie contribuie la scaderea consumului de oxigen, astfel ca antrenamentele devin mai putin obositoare.

7. Stimuleaza creierul
Un studiu din 2011 al Universitatii Wake Forest a aratat faptul ca sfecla rosie poate impiedica progresia dementei. Acest lucru este posibil datorita oxidului nitric, care creste fluxul de sange catre creier. Nivelul ridicat de acid folic pe care il contin 2-3 sfecle mari (aprox. 75% din doza zilnica recomandata) joaca un rol important in prevenirea bolii Alzheimer.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1679 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020005 (s)