News Flash:

Cum prepari prajitura cremoasa

7 Iunie 2019
350 Vizualizari | 0 Comentarii

Prajitura cremoasa pe cat este usor de preparat, pe atat este de gustoasa. Cu siguranta ea va deveni preferata familiei tale, dar si cea mai gustoasa si rapida optiune cand ai musafiri.

Ingrediente pentru prajitura cremoasa:

Pentru blat:

  • 4 oua, 150 ml lapte
  • 3 linguri de cacao  
  • 100 gr nuci tocate marunt
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri de faina

Pentru crema alba:

  • Zeama stoarsa de la ½ portocala
  • 1 plic praf budinca de vanilie sau 200 g de mascarpone
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri de zahar

Cum prepari prajitura cremoasa:

Bate galbenusurile cu zaharul, adauga cacao, nucile, laptele, faina, zaharul pudra si praful de copt, iar la final, albusurile batute spuma tare. Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da tava in cuptorul incins in prealabil pana cand aluatul creste si se coace frumos. Lasa-l la racit pe blatul din bucatarie.

Prepara budinca de vanilie cu lapte, adauga zaharul si zeama de la portocala si lasa-o la racit*. Cand budinca s-a racit, taie blatul prajiturii, pune budinca intre straturi si mai lasa-o apoi la rece cel putin o ora, pana ce se inmoaie si blatul.

*Daca ai ales sa folosesti mascarpone, freaca crema cu zahar, pune putina esenta de vanilie si amesteca bine pana ce crema devine o pasta.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura cremoada retete prajituri prajitura casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1460 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013436 (s)