News Flash:

Cum pregatim sucul de rosii

20 Septembrie 2012
2313 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

rosii
3 linguri ulei de masline
frunze de busuioc

Mod de preparare:

 Am spalat rosiile,  le-am curatat de partile cu pete, apoi le-am taiat bucatele si le-am dat prin masina de rosii. Atentie, rosiile trebuie sa fie bine coapte. Am invartit la manivela, pina a iesit tot sucul din ele si au ramas de aruncat pielita si samburii. Am pus in oala uleiul, am rasturnat usurel sucul de rosii si l-am pus la fiert, iar cand au dat un pic in clocot, am lasat focul la mic si am amestecat des, altfel riscam sa se lipeasca de fundul oalei, desi uleiul pentru asta il pusesem. La foc mic l-am lasat vreo 4 ore seara, apoi am continuat a doua zi, cred ca in total am lasat sucul pe foc in jur de 10-12 ore, pana a ajuns la jumatate din cantitatea si mi-a placut consistenta obtinuta. Nu am vrut sa aiba apa, ca apoi nu tine, pentru ca nu are conservanti.
 Am spalat sticlele/borcanele, le-am uscat in cuptor la 50 de grade, inclusiv capacele, apoi in fiecare am pus in jur de 5-6 frunze de busuioc prospat din gradina, spalat si sters de apa cu un prosop, am umplut sticlele cu sucul fierbinte, am pus capacul, le-am asezat pe o patura cu funduletul in sus, le-am acoperit asa fierbinti si lasat pina a doua zi, cand le-am pus etichete si le-am transportat in camara.
Suc de rosii pregatit de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rosii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1716 viz    0 com
3607 viz    1 com
2595 viz    0 com
2014 viz    0 com
2742 viz    0 com
1708 viz    0 com
4631 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1521 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016466 (s)