News Flash:

Cum poti face acasa chefir - Beneficiile lui pentru sanatatea ta

28 Iulie 2017
1303 Vizualizari | 0 Comentarii
In materie de lactate, chefirul este rege, fie ca e vorba de cel preparat in casa, fie de cel din comert. Este mult mai bine tolerat decat laptele dulce, are putine calorii (50 la 100 de grame) si nenumarate beneficii, printre care combaterea tulburarilor metabolice si a alergiilor, accelerarea tranzitului si chiar prevenirea aterosclerozei.

Ciuperca de chefir poate fi cumparata de pe diverse bloguri si site-uri de specialitate. Multi “crescatori” o ofera insa gratuit, intrucat se inmulteste foarte repede. Ciuperca, originara din Tibet, arata ca o conopida.
Pentru prepararea chefirului, adaugati 1-2 lingurite din aceasta ciuperca in 200-300 ml de lapte si lasati intre 8 si 24 de ore la fermentat (in functie de temperatura mediului ambiant). Recomandat este sa nu atingeti ciuperca de metale. Dupa incheierea fermentatiei, strecurati laptele printr-o sita cu orificii cat mai mici. Spalati ciuperca sub jet de apa rece, dupa care amestecati-o iar cu o noua portie de lapte crud. Este nevoie sa procedati asa in fiecare zi, altfel ciuperca nu se mai dezvolta. O ciuperca sanatoasa este alba ca laptele si, in doua saptamani, volumul ei se dubleaza, moment in care trebuie impartita in doua, scrie doctorulzilei.ro.

Rusii obisnuiau sa-l intrebuinteze in spitale si sanatorii pentru a trata dereglarile metabolice, ateroscleroza, tuberculoza si dereglarile gastrointestinale.
Chefirul e util si in tratarea insomniilor, nevrozelor si chiar in ameliorarea unor afectiuni dermatologice (psoriazis, herpes).

preluat de pe realitatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lactate tibet conopida ciuperca ciuperca sanatoasa ateroscleroza
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016981 (s)