News Flash:

Cum iti dai seama daca un pepene rosu e copt sau nu

6 Iulie 2017
2179 Vizualizari | 1 Comentarii
Nu oricine se pricepe sa aleaga pepenele perfect de la supermarket sau din piata si nu de fiecare data avem norocul sa dam peste vanzatori care sa ne intinda o mana de ajutor sau sa ne „incerce” produsul.
Asadar, pentru a nu te mai pacali data viitoare cand cumperi un pepene rosu, aplica aceste 3 trucuri simple care te transforma intr-un expert in cumparat pepeni. Nimic nu este mai gustos vara decat o felie rece de pepene rosu, mai ales daca este savurata in sanul familiei.

Ce trebuie sa faci pentru a alege un pepene rosu copt:

Pasul 1: Nu ridica pepenele de jos, ci pur si simplu rostogoleste-l si verifica daca pe partea inferioara coaja a capatat o culoare galbuie. Daca nu gasesti aceasta pata, chiar daca ti se pare ca ai gasit pepenele perfect, te inseli, acesta este crud sau nu este deloc dulce. Asadar, lasa-l acolo si cauta mai departe.

Citeste si VIDEO - Doua metode grozave de a taia pepenele rosu fara sa faci dezastru in bucatarie

Pasul 2: Daca esti o persoana mai puternica, ridica pepenele la piept si cu podul palmelor strange pepenele cat de tare poti. Daca pepenele paraie, inseamna ca este copt si il poti lua aceasa, daca nu, incearca sa ciocanesti in coaja (daca se aude ca si cand ar fi gol, inseamna ca este numai bun de luat acasa, daca nu, mai incearca un ultim truc).

Pasul 3: Niciun semn nu este mai bun decat cel pe care ni-l transmite codita pepenelui. Cu cat este mai uscata codita pepenelui rosu, cu atat acesta este mai copt si mai zemos.

Trebuie sa tineti minte inca un lucru atunci cand alegeti un pepene, in mod special daca il cumparati din piata, dintr-o piramida de pepeni care au stat in soare: NU acceptati nicioadata pepeni din cei care au stat deasupra, pentru ca riscati sa nu fie zemosi sau sa aiba miezul fainos.

Voi mai stiti si alte trucuri de care e bine sa tinem cont cand cumparam pepeni rosii? Lasati-ne parerile voastre in sectiunea de comentarii de mai jos!

sursa: noobz
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pepene rosu pasul 1 pasul 2 pepeni pepeni rosii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Dorel  | #1405
Cea mai bună metodă este cea cu pata galbenă. Cu cât pata galbenă e mai mare și de un galben pronunțat, pepenele este copt. Metoda cu codița uscată e o păcăleală. Știu cum țăranii răsucesc pepenii în vrej pe tarla ,codița se usucă, pepenele nu mai crește, pata galbenă e foarte mică și se coace forțat, ca țăranul LACOM să îl vândă de timpuriu când prețurile sunt mai mari. De foarte multe ori pepenii nici nu mai au codiță. Eu unul nu am dat greș niciodată cu metoda petei galbene. Când cumpăr pepeni din piață am căutat ca pata galbenă să fie mare și murdară de pământ, semn că pepenele s-a copt natural în vrej pe câmp.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029427 (s)