News Flash:

Cum indulcim ceaiul si cafeaua, dar fara zahar

30 Mai 2012
5197 Vizualizari | 0 Comentarii
Consumul excesiv de zahar dauneaza grav sanatatii. Cel mai periculos este zaharul rafinat. Acesta contine glucide care sunt rapid absorbite in sange, cresc glicemia si duc la cresterea tensiunii arteriale si a colesterolului. Zaharul poate fi inlocuit cu miere, steviozida, sucanat sau nectar de agave.


Zaharul
nu contine niciun element nutritiv, insa are o actiune puternica asupra pancreasului, facandu-l pe acesta sa produca o cantitate mai mare de insulina. Din aceasta cauza, cu cat creste indicele glicemic, cu atat exista un pericol mai mare de dezvoltare a diabetului.

Este indicata inlocuirea zaharului cu miere, steviozida, sucanat sau nectar de agave.

Mierea este ideala pentru a indulci bauturile. Aceasta are proprietati antiseptice, antioxidante si detoxifiante. Persoanele care se afla la cura de slabire trebuie sa stie ca mierea, fiind mai dulce, are mai multe calorii decat zaharul.

steviozida este un indulcitor natural din planta Stevia rebaudiana. Ceea ce este trebuie sa stiti este ca acest indulcitor este mult mai dulce decat zaharul si este 100% dizolvabil in lichide. Mai mult, poate fi utilizat si la temperaturi ridicate.

Sucanatul este sucul de trestie de zahar deshidratat. Acest este la fel de dulce ca zaharul, doar ca are un aport nutritional mai ridicat. O lingurita de sucanat are doar 45 de calorii.

Nectarul de agave este indulcitorul natural obtinut din planta agava albastra, cea din care se produce si tequilla.  Nectarul are un indice glicemic scazut. Acest indulcitor se dizolva rapid in bauturi reci, fiind indicat in prepararea limonadelor si pentru cocktail.

sursa: rtv.net
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

element nutritiv mierea sucanatul lingurita nectarul bauturi reci
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1840 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032984 (s)