News Flash:

Cum ii convingem pe copii sa manance spanac

2 Mai 2012
3029 Vizualizari | 0 Comentarii
Baby spinach
Majoritatea copiilor refuza sa manance spanac. Pur si simplu, nu agreeaza gustul, mirosul, aspectul sau; nimic din ceea ce este legat de spanac nu le face placere. Insa spanacul este un aliment extrem de important in dezvoltarea sanatoasa a copiilor. El contine multe vitamine: A, B1, B2, B12, C, acid folic, aminoacizi, glucide si lipide. In plus, are o multitudine de saruri minerale: fosfor, magneziu, calciu, sulf, potasiu, zinc, cupru, mangan, iod si fier in cantitati considerabile. Iata, deci, de ce nu trebuie sa ne dam batuti in fata refuzului sistematic al celor mici de a consuma spanac.

Iata cum poate fi preparat spanacul:
 
Ingrediente:

2 kg spanac
2 legaturi mari de ceapa verde
2 legaturi mari de usturoi verde
1 lamaie
jumatate pachet de unt
ulei de masline
sare

2-3 linguri pasta de rosii

Mod de preparare:


In primul rand, cand alegeti spanacul in piata, orientati-va catre cel cu frunzele mici, supranumit si “spanac baby”. Este cel mai fraged si are gustul cel mai bun. Curatati-l de codite, apoi spalati foarte bine frunzele, in mai multe ape. Odata spalat si curatat, puneti o oala cu apa la fiert; cand apa clocoteste, opariti frunzele de spanac, atat cat sa se inmoaie, fara sa le tineti prea mult in apa clocotita; scoateti spanacul intr-o strecuratoare. Apa in care l-ati oparit n-o aruncati. Cand spanacul s-a scurs, incepeti sa-l tocati foarte marunt cu cutitul, pana obtineti aspectul de piure.

Incingeti intr-o cratita putin ulei de masline cu un sfert de pachet de unt. Cand untul s-a topit, puneti la calit toata ceapa si usturoiul verde, tocate marunt. Poate vi se va parea o cantitate prea mare de verdeata, insa, stati linistiti, nu este. Ca sa evitam prajeala sau rumenirea, nocive si pentru adulti, dar mai ales pentru copii, adaugati la calire doua-trei linguri din apa in care a fiert spanacul. Apoi adaugati spanacul gata tocat, impreuna cu alte cateva linguri de zeama – nu foarte multa, ca sa nu devina apos. El trebuie sa ramana in stadiul de piure bine legat. Nu trebuie gatit exagerat de mult, mai ales ca spanacul este foarte fraged. Cand este gata, adaugati doua sau trei linguri de pasta de rosii, zeama de la jumatate de lamaie si restul de unt; la sfarsit, sare, atat cat decideti ca este necesar. Mai dati intr-un clocot, apoi stingeti.
 
Daca totusi acest gust nu-i convinge pe copii, incercati sa amestecati o lingura de spanac astfel gatit cu o lingura de piure de cartofi. Este un alt “pont” care ar trebui sa dea rezultate, pentru ca gustul acestei combinatii este foarte bun. Mai puteti amesteca spanacul si cu un galbenus de ou fiert ceva mai moale.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

spanac ceapa verde usturoi verde lamaie unt spanac baby cratita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2312 viz    0 com
2539 viz    0 com
2533 viz    0 com
3651 viz    0 com
5946 viz    0 com
1888 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2089 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042225 (s)