News Flash:

Cum gatim cartofi copti

15 Martie 2013
8590 Vizualizari | 0 Comentarii
Repede de facut, usor si gustosi! Acestia sunt cartofii copti. Merg de minune drept gustare sau pentru o seara de film. Totusi, pentru a fi cat mai buni, e bine sa stii cateva trucuri. Iata despre ce este vorba:
- alege cartofi fara pete, zgarieturi, mucegai;
- nu cumpara cartofi incoltiti;
- ca sa se coaca uniform, cartofii trebuie sa aiba cam aceeasi dimensiune;
- niciodata nu-i pune in frigider. Ei trebuie tinuti in locuri racoroase si bine aerisite;

Cum coci cativa cartofi

1. Spala cartofii sub un jet de apa rece. Asigura-te ca se duce toate mizeria de pe ei. E chiar indicat pentru aceasta sa folosesti o carpa sau o perie moala.
2. Inteapa-i usor cu furculita, pentru ca in cuptor, aerul sa iasa din ei. Procedand asa, stii sigur ca nu se vor arde.
3. Inveleste-i individual in folie de aluminiu si baga-i in cuptor pentru aproximativ 50 de minute.  Acesta trebuie incins la vreo 200 de grade, dupa care trebuie sa ungi cu ulei de masline cartofii, sa-i potrivesti de piper si sare si sa-i pui pe grill sau in tava de copt.
Daca ai cuptor cu microunde, si mai putin dureaza. Setezi la putere maxima electrocasnicul, iar dupa vreo 5 minute scoti cartofii.
Important de stiut este faptul ca, indiferent de metoda, la jumatatea timpului trebuie sa-i intorci ca sa nu se rumeneasca prea tare.

Poti sa-i mananci simpli ori cu rosii, iaurt, broccoli, branza, bacon etc.

Incearca niste cartofi copti cu spanac sau cartofi copti cu sos de iaurt.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gustare furculita rosii broccoli bacon
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1745 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025981 (s)