News Flash:

Cum gatesti cu cardamom

17 Aprilie 2013
2259 Vizualizari | 0 Comentarii
Cardamonul aduce un parfum indian in feluri de mancare obisnuite. Este folosit in toate bucatariile lumii si este apreciat pentru gustul sau special cu note piperate. Invata sa il folosesti si sa il pui in valoare.

Cardamon (sau cardamom asa cum il mai gasesti scris) face parte din aceeasi familie cu ghimbirul sau turmericul, toate plante extrem de folosite in bucataria indiana, dar si in bucatariile asiatice. Sub coaja tare si verde (exista si varietati negre sau albe) se ascund 1-2 seminte mici care au un gust dulceag si piperat si arome de citrice.

Semintele de cardamon mai bune decat pudra

Daca sunt expuse la aer, semintele de cardamom isi pierd aroma, asa ca e bine sa le scoti din pastaile mici doar atunci cand ai nevoie de ele. Le poti folosi intregi, pisate/zdrobite intr-un mojar sau maruntite in rasnite speciale pentru mirodenii. Cardamonul intreg isi pastreaza gustul timp de un an daca il pastrezi in recipiente inchise etans, departe de lumina.

Cardamonul in bucatariile lumii

In bucatariile indiana si orientala se folosesc adesea varietatile de cardamon verde si negru adaugat in curry-uri. In bucataria africana este preferat cardamonul negru, care adauga o aroma “afumata” in mancaruri. In tarile arabe s-ar putea sa il gusti intr-o ceasca de cafea, in timp ce in Scandinavia vei gasi cardamonul pudra in retete prajituri si produse de patiserie. De exemplu, painea cu arome de cardamon si migdala este o specialitate suedeza foarte apreciata, servita la desert alaturi de cafea.

Cum sa folosesti cardamonul in retete


Pudra de cardamon sau semintele pisate pot fi folosite pentru a da aroma in supe, pateuri, tocanite, piureuri, orezuri, in inghetate, budinci, aluaturi de biscuiti, rulade sau in salate proaspete de fructe. Poti fii sigur ca nu dai gres daca reteta respectiva presupune si folosirea de sortisoara, nucsoara sau ghimbir, arome langa care cardamonul se armonizeaza.

Poti pune si pastai intregi in timpul gatirii, dar ai grija sa le intepi cu un ac inainte pentru a elibera aroma mai usor. Pastaile intregi se indeparteaza la final sau se pastreza pentru decor.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

parfum indian cardamom
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026397 (s)