News Flash:

Cum faci dovlecei umpluti cu legume si ricotta

15 Februarie 2012
2890 Vizualizari | 0 Comentarii
Dovlecei umpluti cu legume si ricotta
Ingrediente:

2 dovlecei
2 bucati apio (tulpina telina)
1 ceapa medie
100 grame ricotta
1 morcov
1 ou
2-3 linguri parmezan (optional)
ulei de masline
2 linguri patrunjel tocat
sare
piper

Mod de preparare:

Taie dovleceii in doua si scoate cu o lingura toata pulpa. Pastreaza jumatate si toac-o marunt, apoi adauga sare si piper. Toaca marunt ceapa, tulpinele de telina si taie morcovul cubulete.

Incalzeste putin ulei de masline si caleste ceapa pentru 2 minute. Adauga tulpina de telina si morcovul, lasandu-le 2 minute, apoi pulpa de dovlecel, calind pentru 3 minute. Daca folosesti carne tocata sau carnati de casa, adauga-i la sfarsit si lasa totul inca 4-5 minute. Asezoneaza la sfarsit cu sare si piper.

Lasa amestecul sa se raceasca, apoi adauga branza ricotta, oul si patrunjelul. Porneste cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca. Intre timp, umple dovleceii cu amestecul de legume si asaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presara ulei de masline peste dovlecei, eventual putin parmezan. Pune tava la cuptor pentru 30-40 minute sau pana cand intra furculita cu usurinta in coaja dovleceilor.

sursa reteta si fotografie: Dovlecei umpluti cu legume si ricotta
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dovlecei apio tulpina telina ceapa ricotta morcov parmezan patrunjel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017623 (s)