News Flash:

Cum faci curcan umplut pentru Revelion

18 Decembrie 2017
2005 Vizualizari | 0 Comentarii

Curcanul, nelipsit de pe mesele de Sarbatoare ale americanilor, si-a facut loc usor si pe cele ale romanilor. Iar pentru ca are o carne mai sanatoasa, fara colesterol, este din ce in ce mai preferata in meniuri.

Ingrediente (10 portii):

  • 1 curcan mic
  • 300 g ficatei de pui
  • 200 g bacon sau sunca
  • 3 felii de paine (fara coaja)
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 5-6 ciuperci
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri coniac
  • 300 ml supa de pui strecurata
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • oregano
  • rozmarin
  • 1 crenguta de salvie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cureti curcanul, il usuci bine in interior, il ungi cu usturoi frecat cu ulei si-l presari cu sare si piper, dupa gust, apoi il lasi sa stea la rece circa 30 de minute sa se condimenteze. Intre timp, tai marunt baconul, il rumenesti usor in tigaie, apoi adaugi ciupercile tocate si ficatul de pui taiat bucatele mici. Condimentezi cu sare si piper, dupa gust, lasi pana scade zeama si dai compozitia sa se raceasca. Adaugi miezul de paine taiat cubulete, ouale batute, cimbru, oregano si rozmarin, dupa gust, dupa care amesteci bine.

Introduci umplutura in burta curcanului, prinzi deschizatura cu scobitori pentru a nu se imprastia in timpul prepararii, ungi curcanul pe deasupra cu unt moale si il asezi intr-o tava mare unsa generos cu unt. Adaugi in tava supa de pui strecurata, doua foi de dafin si crenguta de salvie. Acoperi cu folie de aluminiu si introduci tava in cuptorul bine incins pentru circa o ora si 30 de minute.

Dupa o ora, scoti folia de aluminiu, stropesti curcanul cu sosul din tava si cu coniac, apoi o introduci din nou in cuptor pentru a se rumeni frumos deasupra. Il lasi sa stea 15 minute in cuptorul stins, inainte de a fi portionat si servit.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sunca ciuperci usturoi oregano
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1697 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021949 (s)