News Flash:

Cum faci cea mai parfumata si aromata dulceata de trandafiri

7 Iunie 2017
4003 Vizualizari | 0 Comentarii
Dulceata de trandafiri este considerata o adevarata delicatesa, desi modul de preparare este unul destul de anevoios.
Petalele trebuie prelucrate imediat dupa recoltare, pentru ca altfel se ofilesc si cad singure, ceea ce va ingreuna curatarea lor, scrie Adevarul.

Avem nevoie de: 300 grame de petale de trandafiri curatate 1 kg zahar 750 ml apa 2 lamai. Trebuie acordata o atentie deosebita spalarii si curatarii petalelor de impuritati si polen. Odata petalele curatate, acestea se freaca bine cu zeama de la o lamaie (optional se poate pune una-doua linguri de zahar) si se freaca bine, pana cand petalele lasa zeama si incep sa se stranga ghem.

Se amesteca 1 kilogram de zahar cu 750 ml de apa si cu zeama de la o lamaie si se fierbe pana devine un sirop mai gros. Prin procesul de invertire practic se elimina substantele folosite la albirea zaharului. Zeama de lamaie face sa se elimine acele substante. Siropul obtinut se amesteca cu petalele si se mai lasa pe foc cam 15 minute, dupa care se lasa la racit si apoi se pune in borcanele spalate si sterilizate.

sursa: antena 3
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulceata trandafiri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1705 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015062 (s)