News Flash:

Cum faci ca dulceata de nuci sa aiba o aroma cat mai buna. Uite ce se pune in ea

13 Iulie 2017
618 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg de nuci verzi curatate
2 kg de zahar
1 litru de apa
zeama de la 2 lamai
arome: vanilie, scortisoara etc

Mod de preparare:

Culegeti nucile direct din pom si curatati-le de coaja verde pana raman complet albe; este bine sa culegeti nuci cat mai mari, deoarece vor pierde din volum la curatare.
Folositi manusi chirurgicale cand le curatati, pentru a nu va murdari pe maini; este indicat sa aveti manusi de rezerva si sa le schimbati periodic, deoarece iodul le va perfora.
Nucile curatate se pun intr-un vas cu apa rece in care ati stors o lamaie, pentru a evita oxidarea si se lasa timp in apa timp de 12 ore; schimbati regulat apa, dar nu uitati sa adaugati lamaie de fiecare data.
Dupe cele 12 ore nucile se scot si se pun pe prosoape de hartie pentru a absorbi surplusul de apa.
Apa si zaharul se fierb pana se obtine un sirop, apoi se adauga nucile si zeama de la lamai.
Dulceata se fierbe la foc mic, timp de o ora, amestecand din cand in cand.
Incercati dulceata sa vedeti daca este gata in felul urmator: scoateti pe o farfurie putina dulceata, lasati sa se raceasca, iar daca dulceata nu curge cand inclinati farfuria inseamna ca e fiarta.
Inainte de a o lua de pe foc adaugati aromele.
Puneti dulceata in borcane incalzite, inchise ermetic. Se pastreaza in incaperi intunecoase si racoroase.
Dulceata de nuci verzi se poate consuma la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau cu diverse prajituri. O alta combinatie delicioasa este iaurtul natural cu dulceata.

sursa: agro-herbs

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

nuci verzi lamai scortisoara dulceata prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1617 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014324 (s)