News Flash:

Cum faci acasa prajitura Kinder

14 Ianuarie 2013
3207 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g crema de ciocolata din comert
250 g frisca
 250 g biscuiti simpli
o lingura cacao

Pentru blat:

5 linguri pesmet
8 albusuri
un praf de copt
10 linguri zahar
2 linguri ulei
120 g miez de nuca

Pentru crema:

3 linguri faina
8 galbenusuri
un plic budinca de cocos sau de vanilie
250 g zahar
un pachet margarina
500 ml lapte
2 linguri cacao

Mod de preparare:


Bate albusurile spuma tare cu zaharul, adauga uleiul treptat si incorporeaza pesmetul cu praful de copt amestecand de jos in sus. Apoi trebuie sa pui compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt, unsa cu putin ulei. Adauga miezul de nuca taiat bucatele deasupra si baga tava la cuptor, la foc mic, pana-si schimba usor culoarea.

Scoate apoi blatul din cuptor, desprinde hartia si intinde crema de ciocolata cat este inca fierbinte.

Pentru crema, trebuie sa amesteci toate ingredientele, mai putin margarina si cacaua, si sa le fierbi la foc mic, pana se ingroasa. Lasa sa se raceasca, dupa care incorporeaza margarina moale si imparte crema in doua: o parte ramane galbena, iar a doua o mixezi cu 2 linguri de cacao. Adauga crema galbena peste blatul cu crema de ciocolata, aseaza biscuitii unul langa altul si intinde crema cu cacao. Acopera cu frisca, adauga cacaua iar apoi lasa prajitura la racit pentru cateva ore.

 sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frisca biscuiti simpli cacao blat pesmet albusuri zahar ulei crema faina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1368 viz    0 com
3025 viz    0 com
3678 viz    0 com
2220 viz    0 com
3053 viz    0 com
2679 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027050 (s)