News Flash:

Cum facem gemul de caise

30 August 2012
2635 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg caise coapte taiate bucatele
1 lamaie
900 g zahar
250 ml apa

Mod de preparare:

Se da prin razatoare coaja de lamaie. Stoarcem sucul de la jumatate din lamaie si pastram semintele. Intr-o bucatica de tifon punem samburii si coaja si o legam cu sfoara de bucatarie. Incingem cuptorul la 150 grade. Punem zaharul intr-o tava si bagam la cuptor timp de 5-10 minute. Intre timp, intr-o oala, punem la fiert saculetul cu seminte, caisele, apa si 2 linguri din sucul de lamaie. Dupa ce da in clocot, reducem focul la minim si mai lasam sa fiarba timp de 10 minute. Incorporam apoi zaharul cald si amestecam timp de 5 minute pana cand zaharul se dizolva. Marim intensitatea focului si lasam sa dea in clocot. Indepartam spuma cu o spumiera si mai lasam sa fiarba 25 de minute pana cand se ingroasa. Scoatem saculetul cu semintele de lamaie si punem gemul in borcane curate. Le acoperim cu capace si le intoarcem timp de 2 minute. Le lasam sa se raceasca, le etichetam si le depozitam in camara.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

caise lamaie zahar apa oala clocot borcane curate camara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2557 viz    0 com
2255 viz    0 com
3321 viz    2 com
2692 viz    0 com
2176 viz    0 com
3166 viz    0 com
2273 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1637 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011893 (s)