News Flash:

Cum face chef Hadad gogosi marocane

18 Iunie 2018
1385 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente: 1 kg faina, 1 praf de sare, 1 lingurita de zahar, 40 gr drojdie proaspata, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se pune drojdia in  50 ml de apa calduta. Se amesteca foarte bine. Se ia faina si se pune intr-un lighean. Se face o gaura in mijloc si se toarna apa cu drojdie. Se adauga zaharul. Se acopera gaura cu faina si se lasa 20 de minute deoparte. Apoi se amesteca bine aluatul cu mainile si se adauga sarea. Se mai adauga putina apa, pana devine aluatul mai moale. Trebuie sa fie elastic. Se amesteca bine cu mainile sau malaxorul (cine are). Cu mainile este insa cel bine, sa simti consistenta.
Se acopera cu o carpa aluatul. Se lasa intr-un loc mai caldut, sa creasca, timp de 50 de minute. Dupa cele 50 de minute se bate iar si se mai lasa o ora. Atentie! Trebuie sa creasca foarte bine!
Gogosile vor fi mai pufoase si aerate. Langa, se pregateste un lighean cu apa rece.
Se incalzeste ulei la temperatura de 60-70 grade. Nu mai mult! Se ia cate o bucata de aluat (cam 70 gr per bucata), se baga in apa rece. Se intinde putin, se face o gaura in mijloc cu degetele si pune in uleiul fierbinte. Se tin pana prind culoarea aurie.
Se pot savura goale, cu miere de albine sau cu dulceata. Este un desert foarte simplu de facut si foarte satios.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1751 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013405 (s)