News Flash:

Cum convingem copiii sa manance orez cu lapte

8 Mai 2012
1716 Vizualizari | 0 Comentarii
Orez cu lapte
Copiii mananca orez inca de mici, ori pentru ca asta au la masa in ziua respectiva, ori la recomandarea medicului pediatru, in urma unui scaun moale sau a unei dereglari digestive. Alti copiii nici nu vor sa-l vada! Cand isi dau seama ce-i in farfurie, fug in camera cealalta.

Orezul contine proteine, lipide si glucide, respctiv cea mai mare cantitate de amidon din randul tuturor cerealelor. Proteinele din orez sunt net superioare altor tipuri de proteine, pentru ca contin aminoacizi esentiali. Una dintre marile lui calitati este ca se digera extrem de usor. Acesta este si motivul pentru care pediatrii il recomanda copiilor inca de la inceputul diversificarii alimentatiei lor. Nu creaza probleme digestive niciodata, dimpotriva, ajuta la functionarea buna a digestiei.

Orezul contine potasiu, magneziu si fosfor – elemente vitale organismului uman. In fine, se poate spune ca este un aliment complet, sanatos, nu dauneaza din nici un punct de vedere si furnizeaza energia atat de importanta pentru orice organism.

Cum marea majoritate a copiilor prefera gustul dulce, ne oprim, astazi, la orezul cu lapte. Va propunem o reteta cu totul speciala, pe care copiii o mananca, de obicei, ca pe un adevarat desert.

Ingrediente:

o ceasca mare plina cu orez de foarte buna calitate
2 l lapte integral de cea mai buna calitate
coaja de la lamaie
6-7 linguri pline de zahar
o lingurita esenta de vanilie
doua batoane naturale de scortisoara
un baton natural de vanilie
jumatate de ceasca de lapte gros condensat

Mod de preparare:

Puneti la fiert, intr-o cratita cu fund dublu, cei doi litri de lapte. Este de preferat ca aceasta cratita sa o folositi numai pentru fiert laptele; daca il fierbeti intr-o cratita in care si gatiti, laptele poate capata gust de ceapa sau mancare gatita.
Inainte sa dea in clocot, puneti zaharul, batoanele de scortisoara si batonul de vanilie pe care l-ati crestat si l-ati desfacut, de-a lungul lui, curatandu-i semintele pe care le veti pune tot in lapte. Amestecati, sa nu se lipeasca zaharul de fundul cratitei. Cand laptele a dat in clocot, adaugati ceasca de orez (pe care l-ati spalat in prealabil) si mestecati tot timpul, sa nu se lipeasca. Cand orezul este fiert (lasati-l la fiert cel putin 25 de minute), puneti coaja de la o lamaie, esenta de vanilie si laptele condensat.
Mai dati intr-un clocot si cat orezul este cald, asezati-l in boluri pe care le puteti orna cu scortisoara pudra sau dulceata preferata.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

orez lapte integral zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1832 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027459 (s)