News Flash:

Cum conservi ciresele in vin cu scortisoara

15 Iunie 2017
2328 Vizualizari | 0 Comentarii
Ciresele conservate cu scortisoara si portocale sunt usor de preparat si foarte gustoase. Sunt ideale pentru diverse prajituri.

Ingrediente:

300 gr zahar brun
150 ml vin de Porto
5 gr scortisoara
sucul si coaja rasa de la o portocala
350 gr cirese

Mod de preparare:


Sterilizeaza un borcan de 735 ml in apa clocotita, timp de cateva minute. Usuca apoi bine borcanul cu un prosop curat.
Intr-o cratita, amesteca zaharul cu vinul Porto si scortisoara. Adauga coaja de portocala si amesteca. Adauga apoi si zeama de portocala si mai toarna si 150 ml de apa.

Lasa pe foc pana da in clocot, amestecand continuu pana cand zaharul se dizolva complet. Fa focul mai mic si mai lasa pe foc pana cand sosul se intareste. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca complet.
Spala ciresele, scoate samburii si adauga-le in borcaan. Toarna peste ele siropul racit. Sigileaza si depoziteaza intr-un loc racoros.
Ciresele conservate cu scortisoara si portocale se servesc la diverse prajituri si deserturi.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

zahar brun scortisoara cirese apa clocotita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1746 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020523 (s)