News Flash:

Cum asociem carnea cu condimentele

14 Noiembrie 2013
5512 Vizualizari | 0 Comentarii
Condimentele trebuie impartite intotdeauna pe caprarii atunci cand vine vorba de preparate cu carne. Fiecare tip de carne are condimentele si ierburile aromate "preferate", cu care se asorteaza cel mai bine, astfel incat sa-i puna in valoare gustul si savoarea specifice. Iata cum sa-ti condimentezi corect carnea, cu mirodeniile potrivite, astfel incat sa te bucuri mai mult de gustul ei!

Carne de pui
Puiul ramane unul dintre ingredientele de baza in preparatele iubitorilor de carne. Este, poate, cel mai consumat tip de carne din lume, intrucat este foarte versatil si se adapteaza multiplelor combinatii si specialitati culinare: patrunjel, oregano, busuioc, dafin, chimen, marar, maghiran, piper, chili, salvie, cimbru, coriandru, tarhon.

Carne de porc
Desi nu pare, carnea de porc este destul de pretentioasa si nu "tolereaza" orice tip de condiment. Ramane unul dintre cele mai consumate sortimente de carne printre carnivori, insa foarte putina lume stie sa asezoneze corect aceasta delicatesa si sa-i scoata in evidenta gustul autentic si savuros. Condimente: coriandru, anason, marar, cimbru, tarhon, fenicul, salvie, rozmarin, menta.

Carne de miel
Carnea de miel este una dintre cele mai exotice carnuri, fiind folosita in special in bucatariile orientale. Se preteaza la o multime de condimente si ierburi aromatice care o transforma intr-una dintre "vedetele" carnurilor folosite in bucatariile lumii.
Condimente: dafin, coriandru, chimen, curry, sofran, nucsoara, marar, maghiran, rozmarin, salvie, cimbru, menta.

Peste si fructe de mare
Pestele este un tip de carne a carui popularitate a luat din ce in ce mai mult amploare in epoca moderna. In conditiile in care riscul obezitatii bate la usa tot mai multor romani, iar pestele si fructele de mare se regasesc pe lista ingredientelor care te mentin slab si sanatos, aceste tipuri de carne au inceput sa se regaseasca tot mai mult in farfuriile consumatorilor de pretutindeni. Iata care sunt condimentele si ierburile aromatice care scot tot ce este mai bun si mai gustos din aceste alimente senzationale: busuioc, anason, marar, coriandru, menta, patrunjel, rozmarin, salvie, lemongras, creson, dafin, oregano, fenicul.

Carne de vita
Carnea de vita este unul dintre cele mai pretentioase tipuri de carnuri, intrucat are o textura destul de dura, iar gustul ei trebuie potentat intotdeauna de condimente si ierburi aromatice care o transforma intr-un deliciu culinar autentic: busuioc, dafin, chimen, maghiran, tarhon, salvie.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1691 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022141 (s)