News Flash:

Cum alegeti ciupercile champignon? De acum inainte nu voi gresi

7 Septembrie 2018
1918 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7601 RON (-0.0024)
USD: 4.2755 RON (+0.0117)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Ciupercile Champignon sunt unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile si sunt considerate cele mai sigure. Aceste ciuperci contin o multime de substante nutritive pentru organism: fibre, proteine, vitamine si minerale. De asemenea, ciupercile champignon sunt bogate in antioxidanti, de aceea acestea contribuie la intarirea sistemulului imunitar.

Pe langa faptul ca au o multime de beneficii pentru sanatate, ciupercile sunt foarte gustoase, aromate si satioase, fiind preparate in diverse moduri. Astazi echipa Bucatarul.tv va ofera 10 sfaturi pentru alegerea corecta a ciupercilor proaspete. Acum veti sti cum sa alegeti si sa pastrati ciupercile proaspete. Evitati-le pe cele intunecate si uscate!

CUM ALEGETI CIUPERCILE - 1. Ciupercile proaspete trebuie sa fie de culoare alba sau usor maronie. Daca observati ca ciupercile sunt usor innegrite, inseamna ca acestea sunt supra-maturate. Acest tip de ciuperci nu sunt daunatoare pentru organism, insa devin rigide dupa preparare.
2. Palariile ciupercilor proaspete nu trebuie sa contina deasupra pete intunecate si incluziuni. Acest lucru ne indica faptul ca aceste ciuperci au stat prea mult pe tejghea.

3. De asemenea, daca pielita dintre tija si palarie este deteriorata, inseamna ca aceste ciuperci nu sunt proaspete si nu trebuie sa le cumparati. 4. La atingere ciupercile trebuie sa fie dense si elastice. Daca ciupercile sunt moi, inseamna ca acestea au inceput sa putrezeasca.
5. Ciupercile trebuie sa aiba o aroma placuta, daca ciupercile au un miros de umezeala, atunci cel mai probabil acestea au fost pastrate in conditii nepotrivite sau au fost culese de mult timp.

6. Nu cumparati niciodata ciuperci cu o suprafata alunecoasa si lipicioasa, acestea sunt stricate. Ciupercile cele mai periculoase au pielita intre tija si palarie de culoare maro inchis. 7. Temperatura de pastrare este un factor primordial care influenteaza prospetimea ciupercilor. Daca veti pastra ciupercile la temperatura de +4 grade, atunci proprietatile lor nutritive se vor pastra doar timp de 5 zile. Ciupercile care sunt depozitate la temperatura camerei, vor incepe sa se strice dupa 6 ore.

8. Medicii ne recomanda de asemenea, sa nu consumam ciupercile care au stat in frigider timp de 3-4 zile, s-au innegrit si care sunt acoperite cu pete, deoarece exista riscul de intoxicatie cu aceste produse. De aceea va recomandam sa cumparati o cantitate potrivita de ciuperci, pe care s-o puteti consuma timp de cateva zile.

9. Multe gospodine congeleaza ciupercile. Daca veti pastra ciupercile la congelator, atunci nu se vor strica, insa isi vor pierde toate proprietatile. 10. Daca va plac ciupercile in stare cruda, atunci trebuie sa alegeti ciuperci fara niciun defect, deoarece acestea nu sunt supuse tratamentului termic.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1708 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021849 (s)