News Flash:

Cucereste-l cu o prajitura mousse de ciocolata

8 Februarie 2018
628 Vizualizari | 0 Comentarii

Un desert delicios, prajitura mousse de ciocolata te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

  • 250 g biscuiti graham, maruntiti
  • 60 g unt, topit
  • 2 linguri zahar
  • ¼ lingurita sare

Pentru crema:

  • 350 g ciocolata
  • 350 g smantana
  • 2 oua
  • 30 g zahar pudra
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • ciocolata rasa, pentru decor

Mod de preparare – Prajitura mousse de ciocolata

Amesteci biscuitii cu zaharul, sarea si untul topit. Pui compozitia intr-o tava rotunda, presand usor cu degetele. Dai la rece cel putin 1 ora. Topesti ciocolata rupta in bucatele pe baie de aburi si o combini cu untul pana la omogenizare. Intr-un bol, bati galbenusurile cu esenta de vanilie si zaharul, apoi le incorporezi in ciocolata racita.

Separat, mixezi albusurile spuma, 5-7 minute, apoi le combini cu crema de ciocolata. Bati smantana pana se face frisca, apoi o amesteci in ciocolata. Torni in tava, nivelezi, apoi dai la rece 2-3 ore. Decorezi cu ciocolata rasa.

Citeste si cum se prepara un cheesecake cu blat de biscuiti

Rasfata-te cu un cheesecake cu blat de biscuiti, simplu si usor de preparat, pe care il poti decora cu ce fructe doresti.

Ingrediente:

Pentru blat

  • 120 g biscuiti graham, maruntiti
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri unt, topit

Pentru crema:

  • 250 g crema de branza
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite zeama de lamaie

Pentru glazura:

  • 450 g smantana
  • 3 linguri zahar
  • ½ lingurita vanilie
  • fructe, optional

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 150 grade Celsius. Combini biscuitii cu zaharul, scortisoara si untul. Asezi compozitia intr-o tava rotunda, presand-o usor cu degetele. Mixezi crema de branza cu zaharul, apoi incorporezi treptat ouale. Adaugi esenta de vanilie si zeama de lamaie. Torni crema in tava si o nivelezi. Dai la cuptor 1 ora si 15 minute, verificand din cand in cand. Amesteci toate ingredientele pentru glazura. Torni peste crema si mai tii in cuptor inca 10 minute. Decorezi cu fructe.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ingrediente pentru blat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1615 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013728 (s)