News Flash:

"Cuburi de lapte" - Rapida si fara coacere

22 Decembrie 2017
9048 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 1 litru lapte
  • 1 pachet foi de pandispan de cacao
  • 150 gr ciocolata alba
  • 100 gr amidon (sau faina)
  • 4 linguri de zahar
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar

Pentru glazura:

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 gr unt

Mod de preparare:

Amidonul (sau faina) se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga o cana de lapte, treptat, ca sa nu faca cocoloase. Restul de lapte se pune la fiert, se pune ciocolata alba rupta in bucati si se lasa la fiert. Cand incepe sa fiarba se da focul mic si se adauga amidonul dizolvat in lapte. Se tine pe foc amestecand continuu ca sa nu se prinda de oala. O sa fie destul de ingrosata atunci cand dati cu lingura pe fundul oalei si se vede.

Se lasa racit la temperatura camerei dupa care se pregateste crema de unt. Acesta se mixeaza bine cu zaharul pana devine o crema. Ulterior se adauga in crema de lapte, mixand pana se omogenizeaza bine.

Pentru glazura se pun toate ingredientele (ciocolata rupta bucati, laptele, zaharul si untul) intr-un vas pe baie de aburi. Nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se topeasca. Amestecati pana devine crema si apoi lasati sa se raceasca. Cand s-a racit mixati bine ciocolata si trecem la asamblarea prajiturii.
O foaie de pandispan, crema de lapte, glazura de ciocolata si tot asa de 4 ori… la sfarsit se termina cu voie buna si cu-o pofta de-o prajitura absolut delicioasa.


sursa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cuburi lapte fara coacere prajitura rapida
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1732 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018308 (s)